Jubileumbedrijven

Stap in de maritieme wereld van het Portaal

Stap in de maritieme wereld van het Portaal

Het Portaal van Vlaanderen bestaat 30 jaar. Een jubileum dat nu al via social media breed wordt uitgemeten. En terecht. Het maritieme informatie- en bezoekerscentrum wijst mensen de weg in een unieke, maritieme wereld. Om die reden is een bezoek aan het Portaal van Vlaanderen voor iedereen interessant. Voor toeristen, scholieren, maar zéker ook voor Zeeuwen zelf. Zelfs voor een vergadering of een personeelsuitje is het Portaal van Vlaanderen een geslaagde keuze.

Lees meer...
We vormen ‘legers’ van zwaluwen, baarzen en vleermuizen

We vormen ‘legers’ van zwaluwen, baarzen en vleermuizen

Komende oktober is het 25 jaar geleden dat Peter Traas zijn bedrijf, gericht op ongediertebestrijding, startte. Het was destijds een stap in het ongewisse, maar wel één die hij met veel plezier maakte. “Ik werkte bij een supermarkt in Kwadendamme en daar liep natuurlijk weleens een muis. Ook zag ik in de oude boerenschuur van mijn oma houtworm zitten. Dat fascineerde me.

Lees meer...
Ondanks groei is de dienstverlening altijd persoonlijk

Ondanks groei is de dienstverlening altijd persoonlijk

Natuurlijk stoort het hem wel eens. Het is ook zo makkelijk gezegd: bij een groot makelaarskantoor is de dienstverlening minder persoonlijk. Wilco Neeskens bewijst graag het tegendeel. Met vier vestigingen en twee zichtlocaties is Neeskens Makelaars nadrukkelijk op de Zeeuwse woningmarkt aanwezig; altijd persoonlijk en betrokken.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

Modewinkels waar je je thuis voelt

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

"Alles vieren wat je kunt vieren, dat is ons motto. Dat gaan we ook zeker proberen dit jaar. Vijf jaar geleden organiseerden we een groot jubileumfeest. Ook nu gaat ons jubileum voor medewerkers en klanten niet ongemerkt voorbij. Dat is zeker.”

85 jaar mode; Martijn en Frederike van Battum zijn met recht trots op het jubileum van het familiebedrijf. Opa en oma Bliek startten het bedrijf in 1936. Martijn blikt met goede herinneringen terug. “Mijn grootouders hadden een winkel in stoffen en fournituren in de Noordstraat in Terneuzen en gingen daarnaast met paard en wagen langs de schepen die in de Kolk lagen. Het waren mijn ouders, en dan met name mijn moeder, die de stap naar confectiekleding zetten. Dat was medio jaren zestig, toen de grote Duitse modemerken opkwamen, met betaalbare mantelpakjes en broekpakken.” Frederike roemt het mode gevoel van Martijn’s moeder. “Ze volgde de trends op de voet en ging toen al naar shows in Londen en Parijs. Ze durfde risico’s te nemen en voor de troepen uit te lopen.”

Samenwerken in een familiebedrijf
Opgroeien in ondernemersgezin betekende voor Martijn dat het leven vooral om de winkel draaide. Niet dat hij daaraan nare herinnering heeft. Integendeel, hij kijkt er met een goed gevoel op terug.  Toch was het pas toen zijn ouders een lange reis maakten, dat hij serieus over opvolging nadacht. “Mijn vader gaf mij de sleutels en zei: pas jij maar op de winkel. Zo ontdekte ik dat ik die winkel eigenlijk hartstikke leuk vond. Wat vooral? Dat je zelf keuzes maakt, het resultaat, goed of slecht, direct ziet en daarvoor zelf verantwoordelijk bent.” Ook voor Frederike was de stap richting het familiebedrijf allerminst vanzelfsprekend. “Ik heb lang gedacht dat ik dit beter niet kon doen. Ik kwam als Brabantse ‘import’ binnen in een bedrijf met zo’n lange traditie. Ik twijfelde of dat zou gaan werken. Pas toen een vriend, notabene op onze bruiloft, een warm pleidooi hield om dit toch samen te doen, ging de knop om. Gelukkig maar, want we ervaren nu allebei dat samen ondernemen echt superleuk is. Bovendien zorgt het voor stabiliteit in ons gezin.”

Drie vestigingen in Zeeland
Bliek Mode is inmiddels Studio Blique. Naast de winkel in Terneuzen vind je een Studio Blique in Goes en in Middelburg. “We streven ernaar om met een goede collectie en de juiste mix aan stijlen  vrouwen van ieder leeftijd en met verschillende leefstijlen te kleden. Dat doen we zo persoonlijk mogelijk”, legt Frederike uit. Martijn: “De modewereld is enorm veranderd. Het gaat snel, dat merken wij ook. Internet en social media zorgen voor een enorme versnelling. Wat mensen ’s ochtends op Instagram zien, willen ze ’s middags kunnen kopen.” In dit verband refereert Frederike ook aan corona. “Deze periode leert ons de kracht van internet nog beter te benutten. We hebben een website en delen veel op social media. Onze transparantie over maten en prijzen werkt positief. Mensen ontdekken nu op een laagdrempelige manier dat we kleding voor een brede doelgroep hebben.”

Hele gezin welkom
Martijn en Frederike wonen zelf in Terneuzen. Daar ook groeien hun kinderen op. Ze kijken nadrukkelijk verder dan hun eigen winkel en zijn maatschappelijk zeer betrokken. Terneuzen bevalt Frederike meer dan ze had verwacht. “Ik ben echt fan van de stad. Ik hou van de Bourgondische inslag en zie dat deze stad zoveel potentie heeft. Om die reden hebben we ook hier de stap naar herenkleding en kinderkleding gezet. We zien kansen om met Studio Blique het hele gezin te kleden. Dat doen we met een winkel die voelt als een huiskamer. We kennen je, maken een praatje, drinken een kop koffie en daarnaast verkopen nog mooie kleding ook.”

www.studioblique.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie