Barometer van de economie

Meer mensen in de winkelstraten

Meer mensen in de winkelstraten

Natuurlijk leven we als ondernemers nog steeds bij de waan van de dag. Momenteel noteer ik een kleine voldoende. We zetten kleine stapjes vooruit. Van click & collect en winkelen op afspraak kunnen we nu volledig open. Daarmee is een behoorlijke drempel weggenomen. De enige restrictie is het aantal klanten in de winkel.

Lees meer...
Het kan twee kanten opgaan

Het kan twee kanten opgaan

Martijn van Sabben, directeur van Aannemingsbedrijf Fraanje BV geeft de economie een 6,5. "Momenteel is er volop werk. Bouwbedrijven hebben het druk. Toch ben ik slechts gematigd positief, omdat de nabije toekomst onzeker is. Zo zie ik dat de prijzen de pan uit rijzen. Hout, staal en isolatiemateriaal bijvoorbeeld worden met de dag duurder. Dat heeft consequenties voor de bouwprijs."

Lees meer...
De bezetting stijgt

De bezetting stijgt

We missen nog steeds de Belgen en de Duitsers. Zouden die naar Zeeland kunnen komen, dan was het cijfer een 8. Nu blijft het steken op een 7,5. Pasen was een stuk minder druk dan normaal en ook tijdens de meivakantie ontbreken de toeristen uit onze buurlanden. Dat zal waarschijnlijk ook met Hemelvaart en Pinksteren nog zo zijn.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Medisea

Medisea

Medisea organiseert haar eerste congressenreeks voor academici in de zorg, in het mooie Zeeland. Op twee toplocaties in Zeeland zijn diverse interessante sprekers te zien op het gebied van complexe ouderenzorg vraagstukken. De accreditatie voor deelname aan het congres zal voor u geregeld worden.

Lees meer...
TZW’s Prinsjesdag

TZW’s Prinsjesdag

Ondernemersvereniging Terneuzen Zuidwest (TZW) gaat eraan beginnen: Prinsjesdag 2021!

Lees meer...

Niet ontevreden, maar de hoop gaat weg

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Het is natuurlijk super dat we ‘van slot zijn gehaald’ en weer gasten kunnen ontvangen. Na ruim een jaar coronapandemie en zeker tien maanden sluiting zijn we ronduit tevreden dat we alweer bijna op dezelfde bezetting zitten als voor de pandemie. Alleen het weer laat ons nog een beetje in de steek. Dat merken we aan de spontane bezoekjes van wandelaars en fietsers, maar ook aan de mensen die graag een terrasje pakken. Om die reden zijn we voorzichtig en geven we een zeven.

We hebben de afgelopen tijd meer aandacht kunnen besteden aan social media. Nu we weer volop open zijn, verlegt onze focus zich meer intern, bij de gasten. Zij zijn immers onze belangrijkste ambassadeurs, want niets kan op tegen mond tot mond reclame.

Of ik terug wil naar het ‘oude normaal? We mogen wat mij betreft van de drie begroetingszoenen definitief afscheid nemen… Ik ben trots op de keuzes die we maken en op onze veerkracht. We moeten onszelf steeds opnieuw uitvinden en ik vrees dat we hier nog wel een poos mee te maken zullen hebben. Met de start van de vakantieperiode ben ik ontzettend benieuwd hoeveel toeristen in eigen land zullen blijven en of er nieuwe maatregelen vanuit het kabinet blijven komen.

Hilanda de Bruine, eigenaresse bij CAISSON eten, drinken, slapen en een goed gesprek, geeft de economie op 15 juli 2021 een 7. 

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes