Van diskjockey naar grafisch ontwerper

Van diskjockey naar grafisch ontwerper

“Happy Hard Core; natuurlijk draai ik dat nog wel eens. Denk aan de Party Animals. Heerlijk, dat brengt me direct terug naar de jaren negentig. Ik legde mijn creativiteit toen in muziek en het draaien van plaatjes. Dat deed ik samen met Jeroen Nieuwenhuize bij La Plaza Discocafé in Goes. Hij werd diskjockey bij Radio538. Ik bleef werken als timmerman en startte ondertussen mijn eigen grafisch bureau Kenmerkt.”

Het verhaal van Peter is bijzonder: timmerman, diskjockey en grafisch ontwerper. “Ik was altijd aan het tekenen en deed ook veel met graffiti. Maar mijn vader zat in de bouw en ik ging weleens mee. Zo werd ik timmerman. Mijn creativiteit leefde ik uit in de muziek. Ik vond het leuk om variatie aan te brengen in de overgangen en liet de muziek spreken. Ik genoot. Het was een geweldige tijd. Bij La PLaza was Jeroen eerste deejay, maar toen hij naar Radio538 ging, nam ik die plaats over. Het mooiste vind ik dat we de Night Life Award kregen voor beste discotheek in Zeeland.”

Flyers voor mezelf en anderen
Bij de geboorte van zijn kinderen besloot Peter het rigoureus anders te gaan doen. “De levensstijl van een diskjockey past niet bij het opvoeden van kinderen”, zegt hij diplomatiek. De creativiteit die al die tijd al in hem zat, ging hij uitleven in grafisch ontwerpen. “Eigenlijk begon dat al toen ik flyers ging ontwerpen om mezelf te promoten als deejay. Al snel vroegen anderen dat ook voor hen te doen; diskjockeys maar ook de horecazaken waar ze draaiden. Zo groeide het werk. Van flyers en posters werden het brochures, menukaarten en logo’s. En naast horeca werd ik ook in andere branches actief. Het ontwerpen leerde ik intuïtief. Door te doen, te kijken en veel met collega’s te praten. Ik heb vaak genoeg tot ’s avonds laat zitten puzzelen op een ontwerp. Eraan verdienen deed ik dan niet meer, maar ik wou steeds beter worden.”

Bedrijf staat als een huis
Inmiddels staat zijn bedrijf als een huis en weet Peter zijn talenten in de bouw en als grafisch ontwerper op een goede manier te combineren. Daarvoor maakt hij soms lange werkdagen, maar dat kan, als je iets met passie doet. “Die drive is nodig om mijn ambities waar te maken. Ik denk dat ik van Jeroen geleerd heb, dat je ergens voor moet gaan. Hij deed dat met zijn radiowerk. Ik doe dat met mijn grafisch werk. Als je in luie stoel gaat zitten wachten, gebeurt er nooit iets.”

www.kenmerkt.nl

Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie