Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Veel vacatures maar te weinig matches

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Amber Liesting, directeur The Work Zone in Vlissingen, geeft de economie een 7. "Ondanks de vele vacatures, maken weinig werkgevers werk van goede matches. Nog teveel wordt vastgehouden aan de standaard functieprofielen. Dat is niet meer hoe de hedendaagse arbeidsmarkt werkt. Geschikte kandidaten zouden veel meer op hun merites moeten worden beoordeeld in plaats van dat werkgevers functie-eisen afvinken.

Met dat laatste redden we het in de huidige arbeidsmarkt niet. Ons advies aan werkgevers? Kijk naar de kwaliteiten van de beschikbare kandidaten en ga op zoek naar manieren om hen in te passen in het team. Beetje shufflen en schuiven met werkzaamheden en verantwoordelijkheden binnen je team, dat is vaak de enige oplossing om vacatures te vervullen. 

Momenteel zien we een sterke toename in vacatures, binnen alle sectoren, maar zéker binnen de techniek en horeca. We signaleren dat veel meer bedrijven ons benaderen. Daarmee willen ze duidelijk alle wervingskanalen gebruiken die er zijn. Heel slim, maar het is desalniettemin niet meer reëel om op zoek te gaan naar een 100% match. Neem het aantal Engineering studenten dat afstudeert aan de HZ University of Applied Sciences. Dat zijn er per jaar 12 tot 20. Dat zijn er te weinig om iedere technische werkgever optimaal te kunnen bedienen.

Behalve iets inboeten op de functie-eisen, adviseren we ondernemers om te investeren in studenten terwijl ze nog studeren. Door ze tijdig een interessante bijbaan aan te bieden, kun je deze high potentials al vroegtijdig binden aan je bedrijf."

Ontdek The Work Zone

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement