wijzijnzeelandzakelijk

Beter Osteopathie: “ook tegen ziekteverzuim”

Interview met Brenda de Blaeij [Beter Osteopathie]

Op 1 september jl. opende Brenda de Blaeij, afkomstig uit een heuse ‘fysio-familie’ haar eigen praktijk ‘Beter Osteopathie’ in Goes. Na haar opleiding fysiotherapie in Breda studeerde ze met een duidelijk doel voor ogen nog vijf jaar door in Antwerpen, waar ze zich specialiseerde in de osteopathie. Een geneeswijze die ook preventief kan worden ingezet tegen ziekteverzuim.

Tekst: Menno Kole • Foto’s: Beter Osteopathie

DSCN6895bewerktMeer dan fysiotherapie

Brenda de Blaeij groeide op in een bekende “fysio-familie” in Heinkenszand, waar haar ouders een gerenommeerde praktijk hebben opgebouwd. Net als haar zus Vera volgde ze de studie Fysiotherapie aan de Avans Hogeschool in Breda.

“Als fysiotherapeut wilde ik nog iets meer voor mensen kunnen betekenen en osteopathie is net dat stapje extra…”

Niet helemaal onverwachts belande Brenda na haar studie bij ‘De Blaeij Fysiotherapie en medische fitness’ in Heinkenszand. Maar ze had een duidelijk doel voor ogen en plakte er nog vijf extra studiejaren in Antwerpen aan vast om zich te specialiseren tot osteopaat. “Als fysiotherapeut wilde ik nog iets meer voor mensen kunnen betekenen en osteopathie is net dat stapje extra. De rode draad bij osteopathie is dat je ongeacht de concrete klachten het hele lichaam onderzoekt en daardoor ook verbanden en oorzaken kunt vinden, die niet altijd op de plek zitten waar de klacht zich uit. Gangbare klachten waarvoor men bij de osteopaat komt zijn o.a. hoofdpijn, rug- en nekklachten en spijsverteringsklachten, maar de kunst is te achterhalen waar de klacht door veroorzaakt wordt, zodat je deze bij de wortel aan kunt pakken.”

Van garage tot goedlopende praktijk

Op 1 september van dit jaar was het zo ver. De garage achter het huis van Brenda aan de ‘s-Gravenpolderseweg in Goes werd eerder dit jaar al omgebouwd tot een volwaardige praktijkruimte, inclusief moderne wachtruimte, toilet en behandelkamer. En met het openen van haar eigen osteopathie-praktijk ging een droom in vervulling voor Brenda.

“Dagelijks komen er nieuwe mensen in de praktijk, sommige komen gewoon op de vlag af…”

In de opstart-periode gaat het nu al sneller dan verwacht. “De klandizie groeit veel sneller dan verwacht. Dagelijks komen er nieuwe mensen in de praktijk.” Volgens Brenda een kwestie van goed vindbaar zijn. “Zo hebben we o.a. een mooie website. Maar tot mijn eigen verbazing komen er ook gewoon nieuwe mensen binnen, omdat ze de vlag aan voorkant van ons huis hebben zien hangen. En ook dankzij doorverwijzingen van collega’s met een wachtlijst.”

Naast haar hoofdvestiging in Goes is ‘Beter Osteopathie’ ook werkzaam in Heinkenszand. En daarnaast is Brenda nog één dag in de week werkzaam in een osteopathie-praktijk in Roosendaal, waardoor ze ook wekelijks van gedachten kan wisselen met collega-osteopaten. Ook het uitgebreide CRM-systeem (van James software) helpt mee met de vlotte ontwikkeling van haar praktijk. Zo kun je thuis je eigen afspraken managen, oftewel online aanpassen, annuleren of aanmaken. Bovendien verstuurt het systeem automatisch afspraak-bevestigingen. “Het werken in de avonduren én vanaf twee locaties, helpt samen met zo’n modern systeem erachter wel enorm mee aan je flexibiliteit, dat is prettig en gemakkelijk voor mij, maar vooral ook voor de mensen thuis.”

“Sporters zijn een erg interessante doelgroep, omdat ze zelf vaak al heel bewust met hun lichaam bezig zijn…”

Verder specialiseren

Dankzij haar succesvolle studie is Brenda gediplomeerd en geregistreerd en voldoet ze aan alle eisen van het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie). Ondanks al die jaren studie is Brenda nog niet uitgeleerd. “In december begin ik met een specialisatie in kinderosteopathie. En daarna wil ik me graag specialiseren in de sportosteopathie, dat is een vrij nieuwe tak. Ik heb zelf veel affiniteit met sport en sporters zijn een erg interessante doelgroep, omdat ze zelf vaak al heel bewust met hun lichaam bezig zijn. Daarnaast wil ik me met die specialisaties graag onderscheiden als osteopaat.”

“Osteopathie als wapen tegen ziekteverzuim…”

Osteopathie kan ook een preventieve rol hebben en op die manier klachten voorkomen of verminderen. Het kan dan ook een zinvol instrument zijn in de strijd tegen ziekteverzuim bij werknemers. “Want welke werkgever is er nu niet gebaat bij het welzijn en de fitheid van werknemers?”


image001

’s-Gravenpolderseweg 20, 4462 CG, Goes • Tel. 06 5505 5007
info@beterosteopathie.nl • www.beterosteopathie.nl

INFB

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie