wijzijnzeelandzakelijk

Harrie Verkaik 40 jaar

Deze week bestaat Harrie Verkaik relatiegeschenken & sportprijzen precies 40 jaar. Zeeland Zakelijk ging bij Harrie langs in Middelburg en sprak over de historie, de ontwikkelingen, zijn specialismen en natuurlijk de kerstpakketten die weer voor de deur staan!

TEKST + FOTO’S: MENNO KOLE

Harrie Verkaik staat al veertig jaar opgewekt in de zaak

MIDDELBURG – Als we binnenstappen bij Harrie Verkaik worden we begroet door de jongste telg van de Verkaik-familie, een piepjonge zwarte labrador. Een prachtig beestje. Het zegt iets over het familiaire karakter waarop Harrie Verkaik zijn onderneming al veertig jaar runt. Vervolgens sta je verstelt van de enorme hoeveelheid artikelen in de winkel. Alleen daarvoor moet je hier gewoon een keer binnen zijn geweest. Silvana, de vrouw des huizes, is net bij de tandarts geweest en is op zoek naar een rietje: ,,Is dat nou net het enige dat we niet hebben?”, vraagt ze zich met een brede lach af.

Samen met Harrie kijken we terug op veertig jaar ondernemerschap. ,,Weet je”, zegt hij, ,,in die veertig jaar ben ik nog nooit chagrijnig naar m’n werk gegaan. En ook nog nooit ziek geweest. Als zelfstandig ondernemer stop je dat misschien ook wat eerder weg. Je moet er ook gewoon staan, dus dan zorg je dat je er staat. Maar toch, plezier in je werk is het beste medicijn.”

In die veertig jaar ben ik nog nooit ziek geweest. Plezier in je werk is het beste medicijn!

IMG_1868Groei, veelzijdig en snel
,,We zijn in 1977 begonnen op de Vlasmarkt in Middelburg. Toen nog als filiaal van een in sportprijzen en relatiegeschenken gespecialiseerd bedrijf uit de randstad. Al snel groeiden we uit ons pand en met het tienjarig bestaan zijn we verhuisd naar het industrieterrein, waar we 1200 m2 tot onze beschikking hebben. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke marktspeler en presenteren we ons op vakbeurzen in binnen- en buitenland”, vertelt Harrie met gepaste trots. ,,De veelzijdigheid van ons bedrijf en het snel kunnen leveren zijn speerpunten naar onze klanten toe. We kunnen zowel grote als kleine orders snel uitvoeren, dat is één van onze krachten”, benadrukt de geboren Rotterdammer. ,,Via onze website en webshop kan men zich 24/7 breed oriënteren op ons assortiment. De veredeling van producten, zoals graveren, transfereren en sublimeren, doen we voor een deel in eigen huis.”

FullSizeRenderSport
Het begon allemaal met sportprijzen en dat is niet geheel toevallig. Harrie: ,,Dat sporten goed voor de gezondheid is behoeft geen betoog. Wij als Harrie Verkaik BV vinden dat we binnen onze mogelijkheden daaraan moeten bijdragen. Zeker als het gaat om mensen met een handicap of ziekte. Daarom steunen wij meerdere sportgerelateerde organisaties zoals Alpe d’Huzes en Ride for the Roses. Ook topsport dragen we een warm hart toe, zo zijn we bijvoorbeeld verbonden aan het internationale tennisevenement Challenger Zeeland.” Waar er vroeger veel vraag was naar medailles, werd dat langzaam vervangen door ‘bruikbare producten’ zoals balpennen. ,,En de artikelen waarop wij graveerden zijn we op  den duur zelf gaan leveren. Zo is het een beetje gegroeid. Vandaag de dag kunnen we alles leveren wat je maar kunt verzinnen op promotiegebied”, vertelt Harrie.

Het valt niet mee voor een werkgever om iets te vinden waar iedereen tevreden mee is

Kerstpakketten
IMG_1870Nu we het laatste kwartaal van het jaar in zijn geslopen komt de vraag naar kerstpakketten ook weer op gang. Een markt waarin volgens Harrie het nodige gebeurt: ,,Het valt niet mee voor een werkgever om iets te vinden waar iedereen tevreden mee is. Bepaalde artikelen zijn niet altijd voor iedereen even nuttig. Dan kun je overgaan op een cadeaubon, maar daarmee vervalt wel het speciale karakter van een pakket. Krijg je iets tastbaars, dan geeft dat toch iets feestelijks en het gevoel dat je als werkgever aan je mensen hebt gedacht. En hoe kleiner het bedrijf, hoe specifieker je het pakket kunt afstemmen op je mensen. Want de mogelijkheden zijn oneindig. Uiteindelijk kiest men vaak toch voor een combinatie van consumptieartikelen met iets tastbaars dat je kunt blijven gebruiken.”

Het complete assortiment van Harrie Verkaik is terug te vinden op de nieuwe website www.toppromogifts.nl. Harrie: ,,In plaats van via de winkel komt men tegenwoordig toch meestal via internet in contact. Eenmaal in contact is het aan ons om mee te denken naar iets wat goed aansluit bij de klant en wat hij of zij uit wil stralen. Natuurlijk hebben de mogelijkheden ook te maken met het beschikbare budget, maar je moet natuurlijk wel creatief zijn. Denk bijvoorbeeld bij een koffieboer aan visitekaartjes met een koffiegeur.”

 

• Meer weten over Harrie Verkaik? Kijk dan op www.verkaik.nl of www.toppromogifts.nl of stap eens binnen in de winkel aan de Industrieweg in Middelburg.

• Wil je jouw bedrijf of organisatie ook eens in de schijnwerpers zetten in Zeeland Zakelijk? Neem dan contact op met Menno Kole (menno@zeelandzakelijk.nl).

Tags

Related Articles

Geef een reactie