wijzijnzeelandzakelijk

Het wagenpark van Omoda

door: Menno Kole

Bedrijfsbezoek
,,Deze week brachten we een bezoek aan Omoda in Zierikzee. Een Zeeuws bedrijf met een rijke historie in de schoenenbranche, dat de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. En daar komt veel bij kijken, o.a. het verzorgen van een compleet wagenpark in samenwerking met Autoschadeteam.”

Groei van Omoda
De historie begint al in 1875. Maar de laatste jaren zijn de ontwikkelingen enorm hard gegaan. Inmiddels heeft Omoda 17 vestigingen en in februari 2014 werd een grote verhuizing gemaakt. Van vijf verschillende panden in Zierikzee, naar één groot, imposant gebouw aan de rand van de stad. Omoda blijft gestaag groeien, jaarlijks komt er gemiddeld één nieuwe vestiging bij. ,,We kijken waar er vraag is van de klant. Nu is dat bijvoorbeeld in Rotterdam, waar dit jaar een outlet wordt omgezet naar een winkel.” Dat terwijl veel ketens juist winkels moeten sluiten. Innovatie en vernieuwing is dan ook een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap van de Omoda-familie. Inmiddels zijn op het kantoor, inclusief de logistieke tak, nu zo’n 175 mensen werkzaam. Met alle winkels erbij komt dat aantal op 435.

De nieuwe hoofdvestiging van Omoda in Zierikzee
De nieuwe hoofdvestiging van Omoda in Zierikzee

Logistiek
Een belangrijk onderdeel van de groei zit hem bij Omoda ook op het logistieke vlak. Het bedrijf speelt in op de wensen van de klant en online en offline vullen elkaar naadloos aan. Klanten die voor 22.00 uur hun bestelling doen via de webshop, hebben de volgende dag hun schoenen in huis. Om die logistieke uitdaging aan te kunnen heeft Omoda vijf vrachtwagens rondrijden, die het transport tussen de verschillende vestigingen verzorgen. Sinds de grote verhuizing, zo’n tweeënhalf jaar geleden, rijdt er ook een fors aantal personenwagens rond. Op dit moment 32 stuks, verspreid over de verschillende filialen.

Autoschadeteam
Met zo’n wagenpark is er natuurlijk ook wel eens schade, vaak buitenom de schuld van de chauffeur of bestuurder om, bijvoorbeeld als een stilstaande wagen door iets of iemand wordt geraakt. ,,Zodra er sprake van schade is hoeven we eigenlijk alleen maar te bellen naar Autoschadeteam. We hebben korte lijntjes, de auto kan direct gebracht worden en wordt z.s.m. gerepareerd. Indien nodig kunnen we ook gebruik maken van een leenauto. Zodra de wagen gerepareerd is worden we snel geïnformeerd. Een hele goede en snelle service!”

Een greep uit het wagenpark van Omoda
Een greep uit het wagenpark van Omoda

Zuidwest Nederland
Omoda heeft in Zierikzee van oudsher goede contacten met Autoschadeteam Kort. ,,De directie komt daar al jaren naar tevredenheid.” Sinds de uitbreiding van het wagenpark rijden de leaseauto’s van Omoda wel meer verspreid door (met name) Zuidwest Nederland. ,,Omdat ook Autoschadeteam 13 vestigingen heeft in ons werkgebied, is die samenwerking ideaal. Men kan bijna altijd wel terecht bij een Autoschadeteam in de buurt van onze vestigingen.”

Door de ervaringen, korte lijntjes en het regelmatige contact verloopt de communicatie soepel. ,,Als er iets is, dan is het eigenlijk altijd snel opgelost, naar tevredenheid van beide partijen.”

IMG_7888

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie