wijzijnzeelandzakelijk

Interview Viavox over ViaVideoCV

Via een video is een kandidaat telefoniste, receptioniste of secretaresse veel beter te beoordelen dan vanaf een papieren CV. Dat stelt wel hoge eisen aan de video en de kandidaat zelf. Beide zaken heeft Viavox gecombineerd in het nieuwe product ViaVideoCV.

CarolineViavox heeft onlangs de ViaVideoCV geïntroduceerd. Zeeland Zakelijk had een interview met Caroline van Cranenburgh, directeur/eigenaar van Viavox.

Wat is de ViaVideoCV?
De ViaVideoCV is een nieuwe vorm van solliciteren. In deze unieke video presenteren kandidaten zich. De ViaVideoCV is een perfecte aanvulling op de traditionele brief. Op termijn zou het zelfs de sollicitatiebrief kunnen vervangen.

Wat is het voordeel van solliciteren via een video?
De kandidaat onderscheidt zich ten opzichte van de andere kandidaten met een professionele en persoonlijke videoclip. Het voordeel voor de ondernemer is dat hij/zij meteen een gezicht ziet bij de brief en daardoor een eerste, unieke, indruk heeft van de kandidaat.

Solliciteren via een video is niet onbekend, wat maakt de ViaVideo CV nu zo speciaal/uniek?
De ViaVideoCV richt zich voornamelijk op vrouwen van 40+ met de juiste secretariële en administratieve ervaring. Er is gekozen voor deze doelgroep, omdat deze vrouwen veel potentie hebben en goed geschoold zijn. Kortom een vrouw met ervaring die kwaliteit biedt en makkelijk inzetbaar is. Viavox zorgt voor bekendheid van de ViaVideoCV via social media en de video’s staan op de website van Viavox. Hiermee ondersteunt Viavox de kandidaten bij het verspreiden van hun ViaVideoCV. Dit is een aspect wat nieuw is binnen het solliciteren door middel van een video.

De ondernemer krijgt met Viavox de meest gespecialiseerde organisatie om medewerkers te werven en te selecteren op secretarieel en administratief gebied voor een tijdelijk en/of vast dienstverband. De ondernemer krijgt door de ViaVideoCV al een duidelijke eerste indruk van de voorgestelde kandidaat, wetend dat deze kandidaat al gescreend is door Viavox. Tevens kan de ondernemer direct op de website van Viavox zelf kijken of daar een geschikte kandidaat bij zit, zodat er snel kan worden geschakeld.

Wie betaalt de kosten van de ViaVideoCV?
Mary Remijnse verzorgt de productie van de ViaVideoCV en Viavox betaalt de kosten van de productie.

Hoe kan een ondernemer reageren die interesse heeft in een kandidaat?
De ondernemer kan contact opnemen met Caroline van Cranenburgh van Viavox via 0118-68 22 00 of per e-mail via info@viavox.nl.

Tags

Related Articles