wijzijnzeelandzakelijk

JWdeVoogd: totale mobiliteit & innovatie


Als actieve en innovatieve ondernemer is Jan-Willem de Voogd 
een bekend gezicht in Zeeland. Zijn core business is het gelijknamige autobedrijf dat hij sinds 1992 in Vlissingen runt. “In al die jaren hebben we toegewerkt naar het aanbieden van totale mobiliteit.” De Voogd onderscheidt zich door te blijven innoveren en het spreiden van zijn bedrijfsactiviteiten. “Zo blijf je reuring creëren en daarmee kun je je onderscheiden in ondernemersland.”

Jan-Willem de Voogd naast een PHEV in zijn showroom in Vlissingen
Jan-Willem de Voogd naast een PHEV in zijn showroom in Vlissingen

Historie

Na de overname van Autobedrijf Maritiem (Daihatsu dealer) aan de Gildenweg in Vlissingen begon in 1992 het ondernemerschap van Jan-Willem de Voogd. Zijn vrouw Arianne staat al die jaren al aan zijn zijde en is ook mede-eigenaar van het bedrijf. Tot tien jaar geleden was ook De Voogd senior betrokken bij het bedrijf. In 1995 liet de familie De Voogd het huidige pand aan de Bedrijfsweg bouwen en werd het bedrijf tevens uitgebreid met het Mitsubishi dealerschap. Twee aparte showrooms van de twee hoofdmerken, met in het midden een kantoorruimte, vormden de basis van het autobedrijf. Ruim vijf jaar geleden kwam daar met de commerciële voertuigen van Piaggio nog een derde merk bij.

Totale mobiliteit

Occasions van diverse merken staan er ook op voorraad aan de Bedrijfsweg en er is een werkplaats voor al het onderhoud aan je auto. Daarnaast behoort het huren van een auto ook tot de mogelijkheden. Dit kan al vanaf €29,- per dag en is een belangrijk onderdeel van het aanbieden van “totale mobiliteit” die Jan-Willem de Voogd voor ogen heeft. Inmiddels is er zeven man werkzaam in het bedrijf en de twee showrooms zijn samengevoegd tot één groot geheel voor alle merken en bedrijfsactiviteiten die Autobedrijf De Voogd te bieden heeft.

De TukTuk kan een mobiliteits oplossing zijn voor velen...
De TukTuk kan een mobiliteits oplossing zijn voor velen…

Scooter & Lifestyle

In 2011 traden ook de befaamde “driewielers” van Piaggio toe tot het assortiment. Die was de basis voor een nieuw label, ‘Scooter & Lifestyle De Voogd’. Naast Piaggio worden daar ook de merken Aprilia, Govecs en Vespa gevoerd. Van de immer populaire Vespa scooter staan er 12 stuks standaard klaar voor de verhuur. Ook twee authentieke TukTuk‘s staan klaar voor de verhuur.

Outlander PHEV

Met de Outlander PHEV had De Voogd als Mitsubishi dealer de afgelopen twee jaar een heus goudhaantje in huis. De befaamde “Plug-in-Hybrid EV” is ongekend populair en dat zal volgens De Voogd ook komend jaar nog wel zo blijven dankzij de vele voordelen. “Ondanks dat vele merken met soortgelijke auto’s op de markt komen, blijft de PHEV de beste in zijn soort.” Afgelopen november was De Voogd samen met collega-dealer Tramper Goes nog te bewonderen op Contacta, waar zij gezamenlijk de PHEV tentoonstelden.

Op ‘t Hof Olmenstein

Naast het aanbieden van totale mobiliteit runnen Jan-Willem en zijn vrouw Arianne thuis in Abbekinderen (nabij Kloetinge) ook nog een Bed & Breakfast. Arianne is al de vierde generatie die op ‘t Hof Olmenstein woont, dat opvallend genoeg altijd van moeder op dochter is overgegaan. Tien jaar geleden namen Jan-Willem en Arianne het over van haar ouders en sinds 2008 exploiteren ze er een Bed & Breakfast in het voormalige bakhuis.

OlmensteinAfgelopen voorjaar werd de boel volledig nieuwgebouwd, uiteraard met oog voor de oude details. Op ‘t Hof Olmenstein beschikt nu over vijf luxe appartementen, een vergaderzaal voor zakelijke bijeenkomsten en een theetuin. Een duurzaam complex waar dankzij de aardwarmte geen gas gebruikt wordt. Het B&B onderscheidt zich door de royale ruimte (40 m2 per appartement) en alle aanwezige luxe.

Arianne werkt grotendeels vanuit huis, waar ze de administratie van het autobedrijf kan combineren met de rol als gastvrouw. Door de enorme drukte (de B&B zat sinds de heropening tot zes weken geleden voor 100% volgeboekt) hebben ze hier ook nog iemand voor aan moeten nemen.

Naast al deze activiteiten hebben Jan-Willem en Arianne ook nog een akkerbouwbedrijf met 45 hectare grond aan huis. De werkzaamheden hiervoor worden uiteraard uitbesteed, maar het geeft eens te meer aan hoe uiteenlopend de activiteiten van de familie De Voogd zijn.

 

AutoDeVoogdBedrijfsweg 4,  4387 PD Vlissingen
0118 – 47 06 66 | info@devoogd.net

facebook_32       twitter_32      youtube

scooterBedrijfsweg 4,  4387 PD Vlissingen
0118 – 47 06 66 | verkoop@scooterandlifestyle.nl

facebook_32       twitter_32


HofOlmensteinAbbekindersezandweg 21,  4482 PS Kloetinge
06 – 460 44 905 | Contact

facebook_32       twitter_32

Tags

Related Articles

Geef een reactie