wijzijnzeelandzakelijk

UnitIT ontzorgt met First Class ICT

Interview met Harald Lavooij (UnitIT Solutions) 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Bergen op Zoom, maar de Zeeuwse roots zijn onvermijdelijk. We zijn vandaag te gast bij Unit IT, het ICT-bedrijf dat “first class ICT” toegankelijk maakt voor het MKB. Voor het interview gaan we naar de spreekkamer op de eerste verdieping, waar een achttal “KLM business seats” bijdraagt aan een bijzonder relaxe sfeer. En dat is precies wat UnitIT uit wil stralen.

Tekst: Menno Kole • Foto: LMBV.nl

Unit IT ontzorgt

Met de relaxe ‘business class-ambiance‘ en de overheerlijke koffie maakt UnitIT haar slogan direct duidelijk: “UnitIT ontzorgt!” We spreken met Walchenaar Harald Lavooij, algemeen directeur/CEO van het bedrijf dat in 2002 is opgericht. De basis voor het bedrijf werd in de jaren daarvoor gelegd als onderdeel van CSS, waar Lavooij reeds directeur was van de vestiging in Bergen op Zoom. Na veranderingen bij de CSS holding ging UnitIT Solutions vanaf eind 2002 als zelfstandige BV door. Lavooij kon daarbij direct op de ondersteuning rekenen van account-manager Dennis Meulenberg en drie techneuten. Daarbij werden de klanten van het oude CSS overgenomen en die worden tot op de dag van vandaag nog altijd met volle tevredenheid bediend.

Waar de omzet tot 2008 voor zo’n 90% uit producten bestond en voor slechts 10% uit diensten, zijn die percentages inmiddels omgedraaid…

Tot 2008 bestond de business voornamelijk uit het leveren van producten (ca. 90% van de omzet), van printer-linten tot mobiele telefoons. Slechts 10% van de omzet bestond uit diensten. “Mede door de opkomst van webwinkels, etc. zijn die percentages vandaag de dag juist omgekeerd. UnitIT is altijd bij de tijd gebleven en levert nu vooral kennis i.p.v. fysieke producten”, aldus Lavooij.

Microsoft-specialist van de regio

De focus ligt tegenwoordig met name op Microsoft gerelateerde apparatuur en diensten en netwerken voor het MKB. “Dat is wel lastiger in de markt te zetten dan fysieke producten. Maar wij zijn één van de weinige Microsoft-gecertificeerde bedrijven in de regio. Alles techneuten zijn gecertificeerd. En bij nieuwe mensen gebeurt dit ook direct. Daarmee zijn we onderscheidend op het gebied kennis, zwart op wit. En dat begint zich nu uit te betalen.”

We hebben veel klanten waar we trots op zijn, van overheden en hogere onderwijs instellingen tot lokale MKB’ers en van Zeeland tot Australië

“We hebben klanten waar we echt trots op zijn, zoals veel lokale overheden, de RUD Zeeland (Regionale Uitvoerings Dienst), waar alle gemeentes, provincie en waterschap deel van uit maken. Ook delen van Rijkswaterschap en Hogere onderwijs in Zeeland behoren tot onze klanten.” Het overgrote deel van haar klanten bestaat overigens gewoon uit MKB, met name in de zakelijke dienstverlening. “De geografische focus ligt daarbij op Zuidwest Nederland, maar we hebben in principe klanten over de hele wereld. Van België tot de Antillen en van Noorwegen tot in Australië.” Primair richt UnitIT zich op bedrijven waar netwerkversies nodig zijn, dus samenwerkende collega’s. “Dat kan al bij twee werkplekken zijn, maar meestal praten we over bedrijven vanaf vijf werkplekken.”

First Class ICT

In 2008 begon UnitIT met een oplosing inspelend op de crisis. “We begonnen met First Class ICT, waarbij bedrijven niet meer hoeven te investeren. Dat doen wij voor ze. Destijds was dit toegankelijk voor bedrijven vanaf 10 werkplekken, tegenwoordig zelfs ook voor ZZP’ers.”

We zijn altijd sterk geweest om mee te bewegen met de markt. Microsoft bracht destijds zelfs een persbericht uit over onze oplossing!

Destijds was UnitIT één van de eerste bedrijven die zich bezig hield met ‘de cloud’. Microsoft bracht zelfs een persbericht uit over de oplossing van UnitIT Solutions. “En voor wie denkt dat dat duur is, het begint al vanaf €19,- per maand (voor een ZZP’er). Daarvoor leveren wij de complete oplossing in the cloud, inclusief Microsoft Office en helpdesk. De rode draad van onze bedrijfsfilosofie is het aanpassen aan de markt en klantgericht werken, daar zijn we altijd sterk in geweest. We doen liever te veel voor weinig, want dat zorgt wel voor het behouden van tevreden klanten.”

Wij vinden dat we het altijd beter kunnen dan de klant, zoals de klanten ook beter zijn in hun eigen branche…

ICT zonder zorgen

Het ‘First Class ICT’ concept is destijds gebouwd op verzoek van een specifieke klant. “Later hebben we dit gestandaardiseerd om als uniek product in de markt te zetten, omdat dit na het toeslaan van de crisis exact inspeelde op de wens vanuit de markt. Veel bedrijven willen grip houden op IT. In onze filosofie kan dat alleen als je ICT uit handen geeft. Zorg dat je je bezig houdt met waar je goed in bent, dan doen wij waar we goed in zijn. Wij vinden dat we het altijd beter kunnen dan de klant. Zoals onze klanten ook beter zijn in hun branche. Wij staan voor kwaliteit, dat betekent je afspraken nakomen en doen wat je belooft. Kortom, wij leveren ICT zonder zorgen…

UnitIT_OntzorgtJoulehof 5-7  •  4622 RG Bergen op Zoom  •  info@unitIT.nl  •  +31 (0)164 27 55 33

FBTWIN

 

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie