wijzijnzeelandzakelijk

Wij zijn Zeeland Zakelijk: Harald Lavooij

Maak kennis met deze veelzijdige en reislustige ondernemer

Hij is een geboren en getogen Zeeuw, maar met zijn bedrijf gevestigd in Bergen op Zoom. Het is een  graag en veel geziene gast op de diverse Zeeuwse netwerkevenementen. Naast zijn IT-bedrijf is Harald Lavooij ook actief in diverse bestuursfuncties en als fotograaf.

In de rubriek Wij Zijn Zeeland Zakelijk stelt iemand uit het netwerk van Zeeland Zakelijk zich aan de hand van 10 korte vragen nader aan u voor...

Deze week: Harald Lavooij | UnitIT Solutions
Even voorstellen…

Hallo! Ik ben Harald Lavooij, al een tijdje 50+ en ik ben geboren en getogen in Middelburg en nu woonachtig in Koudekerke.

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?

Ik ben als DGA werkzaam bij UnitIT Solutions BV, een ICT-bedrijf met Zeeland en West-Brabant als werkgebied. Daarnaast ben ik parttime fotograaf  waarin ik mijn creativiteit op een andere manier kwijt kan tijdens fotoshoots en fototrips.

Harald Lavooij in zijn ‘lounge’ bij UnitIT
Waar kunnen we jou nog meer van kennen?

Ik heb erg veel interesses maar twee springen er wel uit… reizen en fotografie (en dan vooral nog de combinatie). Het reizen doe ik regelmatig met mijn gezin (vrouw en twee zoons) maar ook met vrienden en, als ik mij echt wil concentreren op de fotografie, alleen. Mijn hobby is inmiddels – in positieve zin – uit de hand gelopen… Ik heb er een bedrijfje van gemaakt en fotografeer regelmatig in opdracht. Denk hierbij aan portretten voor social media en ‘smoelenboeken’ voor bedrijven.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren twee fotoboeken gemaakt en uitgeven waarin, aan de hand van ansichtkaarten, oude locaties van Vlissingen (2016) en Middelburg 2017 worden vergeleken met de huidige situatie.

Ik ben ook nog actief in het bestuur van de Lionsclub Vlissingen, het ondernemersnetwerk ‘Fun in Business’ en ben de initiatiefnemer van een fotografieclubje ‘Photowalk Zeeland’.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Na de dagelijkse douche, koffie en krant, begeef ik mij naar UnitIT waar ik, samen met mijn collega’s, onze klanten zo goed mogelijk tracht te bedienen. Uiteraard inclusief alle niet aan de ICT-gerelateerde werkzaamheden die horen bij het ondernemen. Op woensdagen werk ik vanuit huis en kan ik mij richten op de fotografie en andere werkzaamheden waar ik op de andere dagen niet aan toekom.

Wat trekt je het meeste aan in de IT-branche en hoe bent je in de branche gerold?

Techniek heeft altijd al mijn interesse gehad en de interesse in ICT stamt vanuit half jaren tachtig. Na een HBO-opleiding ICT naast mijn werk in de avonduren, ben ik als programmeur gaan werken als programmeur bij Dataflow in Middelburg. Al snel bleek dat het professioneel programmeren niet mijn ding was en mocht ik mij bezig gaan houden met de techniek van de toen in opkomst komende PC. Ik beet mij dag en nacht vast in deze materie en werd – al zeg ik het zelf – een bekwaam techneut met commerciële inslag, een niet onhandige combinatie.

Na circa acht jaar werd het tijd voor de volgende stap: interim ICT-werk bij ‘de grote jongens’ in de Randstad. Hoewel mijn ‘klussen’ voor o.a. de Hoogovens, KPN Research en Ordina bijzonder leuk en uitdagend waren, brak de dagelijkse reistijd vanuit Zeeland mij op den duur op en ben ik in 1998 uiteindelijk gezwicht voor het aanbod om directeur te worden van een ICT-bedrijf in Bergen op Zoom. Na hier enkele zeer leuke en leerzame jaren te hebben gehad, heb ik in 2002 de stap gezet om helemaal op eigen benen te staan en heb ik het bedrijf UnitIt opgericht.

Waar haal je de meeste voldoening uit?

De meeste voldoening haal ik uit het bedenken van combinaties van diensten en producten om hiermee de bedrijfsvoering van onze klanten veiliger, efficiënter en makkelijker te maken. Met enige trots kan ik melden dat wij met UnitIT tot de pioniers behoren van de nu zo bekende “cloud”. Lang voordat iedereen zich daarmee bezig ging houden, hadden wij al een kant-en-klare cloudoplossing voor het MKB toen het grote Microsoft daar lucht van kreeg, heeft men daar zelfs een persbericht over uit doen gaan.

Waarin onderscheidt UnitIT zich t.o.v. concullega’s?

Onze lijfspreuk is “kwaliteit is je afspraken nakomen”. Dit betekent voor onze klanten en onszelf dat we geen dingen beloven die we niet waar kunnen maken, een werkwijze en instelling waarover – zo horen wij regelmatig – niet elk ICT-bedrijf beschikt.

Verder vinden wij het erg belangrijk dat we als professioneel bedrijf kunnen opereren. Wij willen dan ook aantoonbare kennis hebben van de oplossingen die wij bieden. Van onze technici wordt dan ook verlangd dat ze de juiste certificeringen halen en behouden.

Ben je momenteel bezig met bijzondere projecten of zaken waar we binnenkort meer van gaan horen?

Wij ervaren dat het best moeilijk is om het MKB te overtuigen van de noodzaak om de beveiliging van gegevens op orde te hebben. We horen en lezen dagelijks van cybercriminelen die je bedrijf in seconden vleugellam kunnen maken maar in het MKB lijkt men vaak te denken ‘dat overkomt mij niet!’. Wij proberen hierin een verandering te maken door het MKB, middels (gratis) workshops en seminars, te informeren over de gevaren en hen te voorzien van advies om de risico’s te verkleinen.

Binnenkort starten wij onder de naam ‘Dertig Seconden Dinsdag’ ons YouTube kanaal waarin we, de naam zegt het al, regelmatig in dertig seconden kort en bondig tips geven over ICT-beveiliging en waar een ieder zijn voordeel mee kan doen. Ik adviseer dan ook elke MKB-er onze social media in de gaten te houden.

Bent u nog op zoek naar bepaalde personen of bedrijven om bijvoorbeeld mee samen te werken? Wellicht kunnen we nog een leuke match maken.

Wij zouden graag in contact komen met ondernemers en/of bedrijven die de beveiliging van hun gegevens serieus nemen. Natuurlijk denkt elke bedrijf dat de beveiliging van zijn ICT goed is geregeld, dit wordt immers beweerd door zijn ICT-er(s) of ICT-partner maar er worden dagelijks bedrijven gehackt die datzelfde dachten. Met de dreiging van tegenwoordig, raden wij elke ondernemer dan ook aan om dit te laten checken door een onafhankelijke derde. UnitIT heeft met speciale gereedschappen en kennis een dienst ontwikkeld om de mate van uw ICT-beveiliging in korte tijd te toetsen. Als het echt veilig is krijgt u hiervan een bevestiging en als er bepaalde risico’s zijn, krijgt u aanbevelingen om deze weg te nemen.

Als je een dag in de huid van een andere Zeeuw zou mogen kruipen, voor wie zou je dan kiezen en waarom?

Ik zou wel een dagje in de huid willen kruipen van één van mijn zoons om echt te beleven hoe zij tegen wereld, hun ouders en het leven aankijken.

Tot slot. Het laatste woord is aan jou. Wil je nog iets kwijt aan de lezers van Zeeland Zakelijk?

Ik wens u, als lezer van Zeeland Zakelijk, veel persoonlijk en zakelijk succes toe en hoop dat we elkaar op korte termijn kunnen spreken om eens van gedachten te wisselen over uw werk en hobby’s.

Tenslotte wens is Menno Kole van Zeeland Zakelijk een enorm fijne reis toe en hoop dat deze zijn verwachtingen zal overstijgen.

Tags

Related Articles

Geef een reactie