Zeeuwse werkgevers kwaad over hinder bij Haringvlietbrug

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Volgende week gaat de Haringvlietbrug twee jaar lang deels op slot. Verkeer mag nog maar 50 kilometer per uur rijden. Zeeuwse werkgevers vrezen hierdoor enorme economische schade.  Eric de Ruijsscher, voorzitter VNO-NCW Zeeland: ,,Absoluut onacceptabel. Dit moet echt anders.”

De Haringvlietbrug bij het Hellegatsplein tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard is een verkeerslagader. Het is een cruciale verbinding voor vracht- en toeristenverkeer tussen Rotterdam, Zeeland en West-Brabant. Pas over twee jaar begint de renovatie, maar de brug gaat uit veiligheidsoverwegingen nu al deels dicht. De regio is boos. De Ruijsscher is ook witheet. ,,Zonder enig overleg wordt een cruciale verbinding tussen Zeeland, Brabant en Zuid-Holland afgesloten, terwijl er pas over twee jaar wordt gestart met de renovatie. Absoluut onacceptabel. Dit moet echt anders.”

Alternatieven nodig
VNO-NCW Brabant Zeeland, VNO-NCW West, TLN en Bouwend Nederland vragen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) dan ook met klem een oplossing te zoeken en de economische schade te beperken. 

De Ruijsscher: ,,We snappen dat renovatie tijd en ruimte kost. De minister moet ook begrijpen dat het hoofdwegennet zoals de A29, de N59 en de A4 de levensaders zijn van onze regionale en lokale economieën. Dit plan leidt tot enorme verkeersinfarcten op andere toegangswegen en gaat echt ten koste van de economie in heel Zuidwest-Nederland. Rijkswaterstaat moet dus op zoek naar alternatieven.” 

De timing kan volgens de Zeeuwse werkgeversvoorman ook niet slechter. ,,Maandag beginnen de schoolvakanties en krijgt Zeeland te maken met heel veel toeristen.”

Bron: www.pzc.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement