Coaching

Hoe koop je relaxed een vakantiewoning?

Hoe koop je relaxed een vakantiewoning?

Met alle vakantiewoningen, chalets, city lofts en hotelkamers die momenteel in Zeeland te koop zijn, rijst de vraag: wat is eigenlijk de fiscale behandeling zo’n vakantiewoning? We kloppen daarvoor aan bij Johan Mathijssen, vennoot/fiscaal jurist bij WEA Zeeland. Een eenduidig antwoord daarop kan hij niet geven. De fiscale regels verschillen naar gelang het gebruik van de woning en de fiscale positie van de eigenaar. Wel deelt Johan een aantal relevante aandachtspunten. Want, natuurlijk een vakantiewoning in Zeeland is goed voor ontspanning én rendement, maar er spelen ook wat fiscale zaken, die je goed in het vizier moet houden.

Zo min mogelijk sollicitanten, aub.

Zo min mogelijk sollicitanten, aub.

“Ik kan toch niet alle sollicitanten afbellen? Dan ben ik een dag bezig!” Zei de HR-medewerker toen Thirza Ephraïm sprak over ambassadeurs maken van je sollicitanten. “Hoeveel reacties krijg je dan?”, vroeg ze. “Nou, soms wel 40 brieven of nog meer.” Toen Thirza verder vroeg, bleek dat kandidaten werden afgewezen op basis van benodigde ervaring, hetgeen niet genoemd werd in de vacaturetekst. Vooraf konden ze namelijk niet inschatten of er geschikte kandidaten zouden solliciteren. Dan kun je de vacature beter maar breed uitzetten, toch? Nu zal niet iedereen op deze manier werken. Maar aan het afwijzen van kandidaten ontkom je helaas niet. En daar liggen risico's.

InnoGo! is er voor innovatieve ondernemers

InnoGo! is er voor innovatieve ondernemers

Innovatieve ondernemers in Zeeland hebben vaak te maken met grote uitdagingen. InnoGo!, onderdeel van Impuls Zeeland, is er voor startende, innovatieve ondernemers en mkb-ondernemers met een prille innovatie. Naast financiering vind je bij InnoGo! de juiste sparringpartners en een netwerk om je innovatie verder te brengen.

  Nieuwsbrief
  blijf op de hoogte van het laatste nieuws
  Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
    Cookie statement