Innovatie en onderwijs

Circulariteit in de Zeeuwse Zorg

Circulariteit in de Zeeuwse Zorg

Er worden enorme hoeveelheden geneesmiddelen, verpleeg- en verzorgingsmaterialen weggegooid waar niets mis mee is, elk jaar voor een bedrag van zo’n 2,2 miljard euro. Ook in Zeeland gebeurt dit veel. De Middelburgse student Sebastiaan Kuiper heeft in samenwerking met HZ-studenten Logistiek onderzocht of en hoe je dit materiaal kunt (her)gebruiken. Met de verspilling is in Zeeland een bedrag van ongeveer 48 miljoen euro per jaar gemoeid, blijkt uit zijn onderzoeksrapport ‘Circulariteit in de Zeeuwse Zorg’.

HZ opent voedselbos en watertappunt

HZ opent voedselbos en watertappunt

HZ University of Applied Sciences heeft op woensdag 28 juni om 12.00 uur het HZ-voedselbos geopend. Tegelijkertijd werd een watertappunt in gebruik genomen. Het door docenten en studenten aangelegde bos en watertappunt liggen in lijn met het HZ Instellingplan.

HZ opent voedselbos en watertappunt

Zeeuws onderwijs erkend als partnerschap

Opleidingsschool Zuidwest - een unieke samenwerking tussen 23 schoolbesturen in het basisonderwijs in Zeeland, Goeree-Overflakkee en West-Brabant én de opleidingen Kindprofessional van Scalda en Leraar Basisonderwijs van HZ University of Applied Sciences - is door minister Dennis Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs erkend als een partnerschap. Dit betekent dat het initiatief, waarin de partners gezamenlijk onderwijsprofessionals opleiden, voor de toekomst structureel wordt gefinancierd.

  Nieuwsbrief
  blijf op de hoogte van het laatste nieuws
  Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
    Cookie statement