Zaterdag ochtend van

Van Anneke en Elian mag Slow Food wat meer op de kaart

Van Anneke en Elian mag Slow Food wat meer op de kaart

Anneke van Hootegem van De Grote Verleiding in Kruiningen en freelance journalist en tekstschrijver Elian van ’t Westeinde zetten samen met andere vrijwilligers de schouders onder de herstart van Slow Food Zeeland. Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een goed, duurzaam en eerlijk voedselsysteem.

‘Met de juiste mindset kun je grenzen verleggen’

‘Met de juiste mindset kun je grenzen verleggen’

Emma Brandes is assistent-accountant bij Rijkse Accountants in Middelburg. Wie haar op een normale werkdag ontmoet, ziet een keurige young professional, die zich voor 100% inzet voor het kantoor en de klanten. Eenmaal thuis verandert ze in een sportieve doorbijter. Emma doet aan survivalsport en binnen die sport heeft ze zich momenteel een ultiem doel gesteld. Op 16 juli aanstaande gaat Emma namelijk als eerste vrouw ter wereld 1000 swingovers doen. Het geld dat ze hiermee inzamelt, is bestemd voor de stichting Vrienden Cliënten Emergis (VCE). “Aandacht voor mentale gezondheid staat bij deze extreme sport challenge centraal.”

Advocaat en ‘pleitbezorger’ voor Festival De Ballade

Advocaat en ‘pleitbezorger’ voor Festival De Ballade

Het Kopje van Kanada, aan de Nieuw Neuzenweg in Hoek is ook dit jaar het terrein waar festival De Ballade zich afspeelt. Op 8, 9 en 10 juli vindt de vierde editie van het festival plaats. Maikel Harte is één van de drijvende krachten achter het festival. Maikel, advocaat, cabaretier, columnist en muzikant uit Terneuzen, vertelt dat het festival niet uit is op grote namen op de affiche. De inzet is vooral een leuke ‘feestje’ met een ludiek randprogramma. “Je hoeft niet perse Zeeuws-Vlaams te kunnen praten, maar je moet op z’n minst de Vlaamse tongval wel kunnen appreciëren”, lacht hij.

  Nieuwsbrief
  blijf op de hoogte van het laatste nieuws
  Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
    Cookie statement