Auto van de week

Toyota Aygo 1.0 VVT-i x-fun

2024
68pk (51KW)
Handgeschakeld
62538 km
Benzine
Hatchback

€ 9.655

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Demi Groen zag én greep de kans die videomarketing biedt

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“Mijn jeugd in Heinkenszand heeft geleid tot een sterke bewijsdrang. Ik had weinig aansluiting, kon mijn draai niet goed vinden en was erg op mezelf. Later, toen ik het idee van videomarketing omarmde, zagen weinig mensen de mogelijkheden, die ik wél zag. Ik geloofde in de kracht van video en zocht naar die ene kans om mezelf verder te ontwikkelen. Die greep ik door mijn eigen bedrijf Grow Video te starten. In Rotterdam, want ik had altijd al het gevoel dat ik hier moest zijn.” 

Demi Groen is inmiddels een succesvol ondernemer. Met haar bedrijf Grow Video helpt zij mkb-bedrijven winstgevend te groeien in zichtbaarheid, vindbaarheid en klanten via videomarketing met een specialisatie in YouTube marketing. Het idee van videomarketing kwam op Demi’s pad toen zij, na een minor in Brazilië voor haar opleiding Commerciële Economie (CE), een sollicitatie moest doen, mét video. “Ik deed een minor op de Universiteit in Brazilië, maar solliciteerde alvast voor een vakantiebaan in Nederland. Ik had altijd veel baantjes naast mijn opleiding gehad, dus ik bereidde mezelf voor op de periode ná mijn stage. Het bedrijf waar ik solliciteerde, vroeg me een video op te sturen. Zo gezegd, zo gedaan, dácht ik. Dat viel tegen. Het opnemen, presenteren en editen kostte me veel tijd. Na vijf dagen ploeteren was het mij gelukt. Met trots stuurde ik mijn eerste video op, maar niet veel later hoorde ik dat ik niet aangenomen. In plaats van in zak en as te blijven zitten, besloot ik alles op alles te zetten om het maken van goede video’s onder de knie te krijgen.”

Goede reviews
Nog voor het afronden van haar opleiding CE aan de HZ in Vlissingen startte ze haar bedrijf. Aanvankelijk met de nodige aarzelingen: kan ik dit wel? is dit goed genoeg? en überhaupt, hoe werkt dat, een eigen bedrijf? “Ik ben onwijs veel gaan oefenen. Video’s van mijn hond, verjaardagen, uitstapjes, noem maar op. Langzaam groeide mijn kennis en ervaring en besloot ik mezelf de tijd te gunnen om dit op te bouwen. Inmiddels heb ik nu drie en een half jaar mijn bedrijf Grow Video en heb ik opdrachten gedaan voor het radiostation NPO FunX, Scribbr (de vooral bij studenten bekende nakijkservice van scripties) en recent ook bij RTV Rijnmond. Laatst nog had ik een soort ‘natural high’ toen ik weer een goede review kreeg. Mijn business coach was enthousiast en benadrukte dat ik nu eindelijk eens moet gaan geloven dat ik hier echt goed in ben.”

Topteam voor videomarketing
Als ze nu terugkijkt naar het meisje dat ze was toen ze in Heinkenszand woonde en in Goes op het Ostrea Lyceum zat, is er enorm veel veranderd. “Ik was stil en teruggetrokken. Ik had veel bijbaantjes, maar weinig contact. In mijn vrije tijd ging ik vaak alleen met de trein naar de Randstad. Ergens voelde ik wel dat het daar moest gebeuren. Rotterdam sprong er voor mij uit. Vandaar mijn keuze om daar te gaan wonen. Ik heb een enorme groei doorgemaakt. Dat ik nu zelf video’s presenteer, had niemand toen achter mij gezocht. Op mijn beurt vind ik het nu erg leuk om anderen een kans te geven. Ik ken de struggle, die veel jonge mensen hebben. Laatst wilde iemand solliciteren. Mijn antwoord: maak maar een video en vertel vooral wat je bij ons wilt leren. Dat is namelijk óók wat ik met mijn bedrijf wil doen. Zelf denk ik uiteindelijk dat Zeeland me geholpen heeft om nuchter te blijven en dingen van me af te laten glijden. Dat komt me nu van pas. Ik bouw verder aan mijn bedrijf. Mijn droom? Een mooi kantoor met een topteam dat samen met mij wil bouwen aan de groei en toekomst van bedrijven via videomarketing.”

https://www.grow-video.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement