Auto van de week

Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine

2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Bistro In den Koning in Waterlandkerkje

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

De gemiddelde Zeeuw zal Waterlandkerkje niet weten te liggen en het is nog maar de vraag of iedere Zeeuws-Vlaming het dorp op de kaart kan aanwijzen. Toch is het leuk om Waterlandkerkje eens te bezoeken. Zeker ook omdat je dit dan goed kunt combineren met een lunch bij Bistro In den Koning. Heb je (buitenlandse) gasten op de zaak? Boek dan snel een tafel, want het ijs is snel gebroken als je vertelt dat je hier kunt zitten op de plaats van Napoleon.

Genoeg historie, we komen voor een lekkere lunch en dat is aan Juriën en Angie Paridaen wel besteedt. Eind 2017 namen zij deze zaak over, toen het pand al twee jaar leegstond. Niet verkeerd, want zo konden ze er hun eigen draai aangeven. Die draai omschrijft Juriën graag als klassiek, maar met een flinke knipoog naar de Franse en Vlaamse keuken. Dat belooft wat dus; je zit hier goed! Ook omdat Juriën en Angie goed begrijpen, dat goed en lekker eten belangrijk is, maar dat dat absoluut niet hoeft te worden geserveerd met te veel opsmuk. Geen tafellinnen dus en geen stijve harken aan je tafel, maar vriendelijk, ontspannen en (bijna) Vlaams.

De lunchkaart is uitgebreid, maar valt je oog op een gerecht op de dinerkaart, neem dan de vrijheid om dat te bestellen. Enkele suggesties voor de lunch? Kies eens voor de lunchplank, gevuld met de soep van de maand, ambachtelijke boterhammen belegd met kaas ( een allemans vriend, aldus Juriën) en mooie vleeswaren. En daarbij een ambachtelijke kroket op een briochepuntje. Brioche, dat heerlijke zachte, iets zoete brood, gebruikt Juriën ook voor de Bistro Burger, ook zo’n klassieker. Noemenswaard is verder de Bretonse vissoep, met mooie stukken verse vis en schelpdieren naar gelang het dagverse aanbod. De soep is een eigen twist van de bekende Bouillabaisse, maar ook hier ontbreken de geraspte gruyère en rouille natuurlijk niet. Heb je liever een croque monsieur of croque madame (we zeiden het al: Franse invloeden) dan kan dat ook! Voor zoetekauwen zijn er klakkers. Wie die kent, mag het zeggen!

Gelukkig weten al heel wat (zaken)mensen Bistro In den Koning te vinden voor een lunch. Het grootste compliment? “Als gasten vertellen snel terug te komen voor het diner”, lacht Juriën.

  

www.bistroindenkoning.com

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement