Innovatie en onderwijs

Trots op zilte roots!

Trots op zilte roots!

Proef je verschil tussen de smaak van de melk van een koe die graast in een bosrijke omgeving en die uit de kuststreek? Waar groeien de lekkerste bramen? En ken je de heerlijke zilte smaak van vers geplukte lamsoren?

Lees meer...
Internationale carrière als verandermanager start op HZ

Internationale carrière als verandermanager start op HZ

De HZ University of Applied Sciences start met ingang van het komende studiejaar met een nieuwe opleiding: Global Project & Change Management. Na Hogeschool Windesheim in Zwolle is de HZ daarmee de tweede hogeschool die een dergelijke opleiding aanbiedt.

Lees meer...
Nieuwe sponsorovereenkomst met Het Goese Lyceum

Nieuwe sponsorovereenkomst met Het Goese Lyceum

Werk en Vakmanschap en Het Goese Lyceum in Goes hebben een nieuwe sponsorovereenkomst getekend. Dit is het logische vervolg van de jarenlange samenwerking tussen beide partijen. Belangrijk onderdeel van de overeenkomst is dat Werk en Vakmanschap werkkleding ter beschikking stelt aan alle vmbo-leerlingen in de richting PIE (Produceren, Installeren en Energie) en M&T (mobiliteit & transport). Maar Werk en Vakmanschap doet nog veel meer, vertelt vestigingsmanager Eric Riemens.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Medisea

Medisea

Medisea organiseert haar eerste congressenreeks voor academici in de zorg, in het mooie Zeeland. Op twee toplocaties in Zeeland zijn diverse interessante sprekers te zien op het gebied van complexe ouderenzorg vraagstukken. De accreditatie voor deelname aan het congres zal voor u geregeld worden.

Lees meer...
TZW’s Prinsjesdag

TZW’s Prinsjesdag

Ondernemersvereniging Terneuzen Zuidwest (TZW) gaat eraan beginnen: Prinsjesdag 2021!

Lees meer...

Creëer een deeltijdbaan voor een technische HZ student

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Welke Zeeuwse werkgevers grijpen deze kans? Bied een technische HZ-student een deeltijdbaan aan! Daarmee haal je nieuwe kennis binnen, geef je studenten een kans om zich breed te oriënteren en kom je rechtstreeks in contact met nieuw talent. Klikt het, dan ligt het aanbieden van een startersfunctie voor de hand.

Saman Groep, ICL-IP, Time-Savers, Rijkwaterstaat en Provincie Zeeland, HZ University of Applied Sciences en The Work Zone draaien mee in een pilot om technische studenten tijdens hun studie een tijdelijke baan (van maximaal 12 uur per week) aan te bieden. Directeur Amber Liesting van The Work Zone is enthousiast. Zij vertelt dat al diverse regionale werkgevers zich willen aansluiten bij het initiatief. “Het is een uitgelezen kans om jong talent aan je bedrijf te binden. Dat geldt met nadruk niet alleen voor de grote Zeeuwse werkgevers. We zoeken juist diversiteit. Ieder technisch georiënteerd bedrijf dat zich voor twee jaar wil committeren is van harte welkom om mee te doen.”

Samenwerken aan een boost voor de Zeeuwse arbeidsmarkt
Amber legt uit dat de studenten naast hun baan en studie een gezamenlijk trainingsprogramma volgen, waarin kennis en uitwisseling centraal staat. Dit start in het tweede deel van het tweede studie jaar, voor alle technische opleidingen die de HZ biedt. “Hiermee werken we aan een boost voor de Zeeuwse arbeidsmarkt: voor moeilijk vervulbare vacatures kun je studenten al in een vroeg stadium aan je bedrijf binden. Bovendien is het extra promotie voor je bedrijf, vanwege de arbeidsmarktcampagne die erbij hoort”, is het overtuigende verhaal van Amber.  Dit initiatief biedt studenten al tijdens hun studie de mogelijkheid van een betaalde baan in hun werkveld. “Het is de bedoeling dat studenten bij minimaal twee bedrijven werkervaring opdoen. Ze bouwen daarnaast een netwerk op en ze hebben meteen ook een stage- en afstudeeronderzoekplaats.”

 

De pilot start bij aanvang van het studiejaar 2021-2022. Meer weten? Neem dan contact op met Amber Liesting van The Work Zone in Vlissingen, telefoon: 0118 - 479 207 of e-mail: amber@theworkzone.nl.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes