Auto van de week

Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine

2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Culinaire verfijning in een ruwe havenstad

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Stel je voor; zomaar een zaterdag in de jaren ‘30. Vroeg in de ochtend. De in klederdracht gestoken vrouw duwt de zwaarbeladen viskar moeizaam op zijn plek. Het deksel van de kar gaat open en de houten snijplanken worden tevoorschijn gehaald, de messen tegen het koude aanzetstaal geslepen. Kabeljauw wordt ontdaan van haar graat en ook de kop van de haring gaat er af. Af en toe belandt er wat restafval op de kinderkopjes, de poezen eten er lekker van…

Zo moet het er op de Nieuwendijk in Vlissingen ongeveer uitgezien hebben, decennia geleden. Een drukbezette haven waar het een komen en gaan moet zijn geweest van houten vissersbootjes. Dezelfde haven nu, 2022, vol bezet met pleziervaartuigen en toeristen die wandelend onderweg zijn naar het achtergelegen stadscentrum. Hier aan de haven, op nummer 13, huisvest in twee aaneengeschakelde karakteristieke trapgevel pandjes, Brasserie ‘De Gecroonde Liefde’, vernoemd naar een schip van Michiel de Ruyter. Al ruim 20 jaar zwaait Raymond de Jonge hier de scepter. Samen met het team van in totaal 8 collega’s zorgt de chef voor 30 tafels, 12 binnen en 18 op het terras buiten. Met dit weer is dat buiten plaatsnemen op het terras overigens helemaal geen straf. Met zicht op de haven en de grote sluisdeuren valt er genoeg te zien. We zijn hier echter niet gekomen om te kijken. Nee; kijken ‘wat de pot schaft’, dat was de opdracht. 

Binnen voel je je gelijk welkom. In een fris eigentijds interieur wat is samengesteld met rustige zwart-wit tinten, naturel hout en een vleugje ‘bohemian’ door gebruikmaking van groen en rotan accessoires. Op de menukaart bij Raymond en zijn team geen uitgebreid willekeurig assortiment. Bij de Gecroonde Liefde gaat men uit van het principe Less is More. “Dat wat we doen, dat doen we goed”. En dat wordt gewaardeerd! Zo is de ‘lunchplank vlees/ vis de favoriet bij de clientèle die wat minder tijd heeft. Heb je een langere lunchpauze wil je je relaties eens goed wil verwennen kies dan eens voor de Zeebaars. Bij die laatste hoort natuurlijk een goed glas witte wijn, waarover men hier van voldoende kennis beschikt om een goed advies uit te brengen. Ga je liever voor iets meer naturel of alcoholvrij, probeer dan zeker eens de huisgemaakte smoothie of de home-made lemonade! Puur genieten!

Mocht je ‘s avonds trek hebben, kom dan gerust eens langs maar trek er dan een paar uur voor uit; die ga je wel nodig hebben! 

Meer informatie: www.degecroondeliefde.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement