Vers van de pers Lunchplek van de week

De Oranjeboom in 's-Heer Hendrikskinderen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Sommige cafés kent iedereen. Dat geldt zéker voor De Oranjeboom in ’s Heer Hendrikskinderen. ‘Schele Lou’ is de plek waar stamgasten, fietsers en wielrenners, truckers en toeristen elkaar onverwachts ontmoeten. Het is een bruine kroeg, zoals er nog maar weinig zijn. En juist daarom houden de nieuwe eigenaren, Lorraine en Christian Knaap, die gemoedelijke, authentieke sfeer zoveel mogelijk intact. “We willen het café in ere herstellen. Het is een heerlijke, ongedwongen pleisterplaats voor iedereen die in is voor sfeer en gezelligheid en wars van concepten en dikdoenerij.”

Lorraine en Christian hebben jaren horecaervaring op hun naam staan. Na een korte pauze van pak ‘m beet 20 jaar begon het langzaam weer te kriebelen. Zo af en toe leken de plannen concreter te worden, maar telkens was er een ‘mits’ of een ‘maar’. Tot kort geleden, toen zij hoorden dat De Oranjeboom te koop was. Een kans uit duizenden, dat begrepen ze direct. Een café met een naam die niet kapot te krijgen is en met alle mogelijkheden om daarop verder te bouwen. En bouwen doen ze, zelfs letterlijk. Zo krijgt het pension opnieuw vorm. Christian: “We bouwen vier pensionkamers op de verdieping. Mooie, eenvoudige kamers met ontbijt voor een leuke prijs. De locatie is perfect, met een parking voor de deur en dichtbij de belangrijkste Zeeuwse uitvalswegen.”

Alsof er niets veranderd is
Lorriane en Christian ervaren dat de weg naar De Oranjeboom nog steeds warm is. Zij zijn zondermeer dankbaar dat de oude klantenkring de vaste gang naar het café weer heeft opgepakt. Truckers weten inmiddels dat ze terecht kunnen om even te douchen, de wielerploegen nemen als vanouds op het terras de fietsroutes door en ‘kroegtijgers’ uit Goes komen voor de sfeer en het bijpraten met mensen die ze al jaren (of weken, of dagen) niet hebben gezien. Alsof er in al die jaren niets is veranderd. En dat is ook zo. Gelukkig maar, want meer hoeft het soms niet te zijn: herkenning, sfeer en altijd tijd voor een lach en een traan.

Kleine kaart met ‘Oranjeboom’ klassiekers
Natuurlijk wordt de ruimte flink onder handen genomen, maar Christian verwoordt het zelf als volgt: “Alles wat je niet ziet, wordt vernieuwd, alles wat je wel ziet, blijft hetzelfde.” De authentieke bar, het ruime restaurant en het royale terras aan de achterzijde.; ruimte genoeg om gasten goed te ontvangen. Dat doen Christian en Lorraine met een iets kleinere kaart, maar natuurlijk zonder de ‘Oranjeboom’ klassiekers te vergeten: paling, biefstuk en verse, zelf gesneden friet. “We willen wat vaker gerechten buiten de kaart bieden, afhankelijk van wat er beschikbaar is. Daarnaast serveren we vanaf november een voordelig geprijsd (circa 15 euro) driegangen menu onder het mom ‘eten wat de pot schaft’.” 

Ideale lunchplek
Met zo’n centrale ligging, zoveel gratis parkeerplaatsen voor de deur en de unieke en authentieke ambiance, zetten Christian en Lorraine flink in op de (zaken)lunch. Logisch, want het is er natuurlijk geweldig afspreken! “We gaan de lunchkaart nadrukkelijk onder de loep nemen. Naast enkele dinergerechten, zullen we bijvoorbeeld ook salades en club sandwiches serveren.” Kortom, plannen zat en juist dat maakt dat de nieuwe energie weer volop voelbaar is in het café. “We lopen over van de plannen en genieten enorm van de keuze om hieraan te beginnen. We vallen regelmatig doodmoe in slaap, maar niet voordat we opnieuw aan elkaar bevestigen: leuk hè?”

Cafe restaurant De Oranjeboom
Nieuwe Rijksweg 21
'S-Heer-Hendrikskinderen
tel: 0113 215 866
www.cafedeoranjeboom.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement