Hét moment voor een MTO

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Staat jouw bedrijf momenteel in standje ‘gas erop!’? Dan bestaat het risico dat je door de drukte en de snelle ontwikkelingen de regie in je bedrijf kwijtraakt, zo weet organisatieadviseur Karin van Oosten van LEV uit ervaring. “Dit is hét moment voor een MTO”, adviseert ze.

‘Een medewerkerstevredenheidsonderzoek? Dat doe ik nog wel eens als daar tijd voor is. Of als het nodig is… Nu eerst maar eens zorgen dat we die achterstanden inlopen, extra personeel uit die krappe arbeidsmarkt weten te toveren en zorgen dat er niet nog meer medewerkers ziek worden.’

“Juist, nogmaals: dit is hét moment voor een MTO”, reageert Karin van Oosten op onze stelling. “Ik begrijp de tijdsdruk-redenering heel goed, maar ik vergelijk het met dweilen met de kraan open. Je bent extra hard aan het werken en worstelen, maar veel problemen die je nu ervaart, kun je oplossen. Je hebt alleen even het inzicht nodig aan welke knoppen je moet draaien. Dat inzicht kan een goed MTO je geven.”

Wat een goed MTO doet

Een goed MTO. Waar voldoet dat aan? “Een goed MTO bestaat niet uit zomaar wat vragen over tevredenheid en werkdruk, maar raakt de kern van tal van organisatiegebieden. Een goed MTO kost weinig tijd en levert veel inzichten op. Bij het MTO van LEV krijg je bijvoorbeeld inzicht in: 

  • Zijn de werkprocessen voor iedereen duidelijk en werkbaar?
  • Kennen en steunen medewerkers de doelen van jouw bedrijf?
  • Hebben medewerkers het gevoel optimaal te kunnen bijdragen aan de doelen?
  • Hoe kijken jouw medewerkers tegen thuiswerken aan?
  • Hoezeer voelen medewerkers zich gewaardeerd?
  • Hoeveel behoefte aan groei en ontwikkeling is er en is daar ruimte voor?”

Stappen zetten

Wat kun je met deze informatie? “Stappen zetten. Het MTO van LEV laat precies zien wat er nodig is om de knelpunten die je nu ervaart, op te lossen. Betere werkprocessen zorgen bijvoorbeeld voor efficiency. Meer gedragenheid van doelen zorgt voor extra motivatie. Meer waardering en ontwikkelkansen zorgen voor werkplezier en loyaliteit. En dit alles sijpelt door op de arbeidsmarkt, waardoor nieuwe medewerkers sneller voor jouw bedrijf kiezen.”

LEV ontzorgt je graag in de uitvoering van het MTO en eventuele vervolgstappen. Kijk voor meer info op www.ondernemenmetlev.nl.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement