Auto van de week

Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine

2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Interactieve avond rondom de Zeeuwse arbeidsmarkt

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Hoe blijf je als werkgever op koers in de structureel krappe Zeeuwse arbeidsmarkt? Zet je in op technologie? Kies je voor nieuwe wervingsmethoden of doelgroepen? Ruim 180 Zeeuwen gingen op dinsdag 16 mei vol inspiratie terug naar hun werkplek.

In het van der Valk hotel in Middelburg vond het Zeeuwse Arbeidsmarktcongres plaats. Hier werden boeiende presentaties, workshops en discussies over de arbeidsmarkt in Zeeland gevoerd. Met praktijkervaringen van diverse ondernemers, inspirerende verhalen en concrete tips konden de deelnemers direct aan de slag om hun HR-strategie aan te scherpen.

“Met Arbeidsmarktregio Zeeland hebben we ons best gedaan om een inspirerende middag te organiseren. Hiermee bieden we ondernemers en HR managers input om anders te gaan kijken naar de kansen op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Aan de reacties van de deelnemers te zien, is dat zeker geslaagd”, aldus Chantal de Jonge namens VNO-NCW Zeeland.

Tips en discussie
Fabian Dekker (sr. onderzoeker en arbeidssocioloog) trapte de middag af met zijn betoog over de omgang met schaarste op de arbeidsmarkt. “Denk niet in regels en drempels, maar gewoon doen!” Na zijn tips uit de praktijk, ontstond er een waardevolle discussie met de zaal en het panel. Dit panel bestond uit André van der Reest (voorzitter Zeeuwse Werkkamer, Arbeidsmarktregio Zeeland), Barbara Oomen (HZ University of Applied Sciences) en Leon Kalle (VNO-NCW).

André van der Reest: “Laten we zorgen dat er in Zeeland gelijke kansen zijn voor iedereen. Ook voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren en voor de 24.000 mensen die nu in Zeeland nog onbenut zijn. Van deeltijders tot statushouders en van jongeren tot vijftigplussers.”

Verdieping
Maar liefst zeven workshops zorgen vervolgens voor verdieping. Er was veel aandacht voor de omgang met werkzoekende jongeren en digitalisering, het inzetten van Gamification en het voorkomen van werkstress. Ook konden de deelnemers leren om anders te kijken naar werkprocessen, praktijkleren en het werk bieden aan statushouders. Ook keken ze naar hun eigen rol in de workshop toekomstgericht leiderschap.

“Het is goed om zelf kennis op te doen en het is interessant om met anderen hierover te praten”, aldus bezoekster Marie Claire Doolaard-Deij (Witte-Boussen Assurantiën)

Meer informatie over Aan de slag in Zeeland: www.aandeslaginzeeland.nl
Meer informatie over VNO-NCW: Home - VNO-NCW Brabant Zeeland (vnoncwbrabantzeeland.nl)

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement