Nieuw partnerschap binnen Simonse & Geus

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Vaak informeren we je over financiële en fiscale actualiteiten, maar dit keer hebben we ander nieuws. Nieuws over ons eigen kantoor. Simonse & Geus is in 2008 opgericht door Marco Simonse en Aubert Geus. Jarenlang trokken zij samen de kar. Dit partnerschap ziet er inmiddels anders uit. Tijd om je daar wat meer over te vertellen.  

Nieuwe partner: Jolanda Krijger 
Sinds begin dit jaar is Jolanda Krijger partner bij Simonse & Geus. Jolanda werkt hier al sinds 2015, de laatste drie jaar in de functie van Hoofd Administratieve Dienstverlening. “Simonse & Geus past goed bij mij. Oprechtheid, een no-nonsens mentaliteit en de wil om klanten optimaal te ondersteunen, zijn eigenschappen waar ik van hou en die ik binnen Simonse & Geus herken. Maar ik zie ook nog genoeg kansen in wat we nog beter kunnen doen.”  

Sinds 2017
Met die boodschap stapte Jolanda anderhalf jaar geleden naar Aubert. Hij is sinds 2017 enig eigenaar van Simonse & Geus. In 2017 is Marco namelijk teruggetreden als partner. Marco: “Ik merkte dat ik meer voldoening uit mijn vak als accountant en fiscalist haal en minder uit het aansturen van de organisatie. Aubert zag en begreep dat ook en dus hebben we samen hiertoe besloten. Ik ben nog steeds zeer nauw verbonden met het kantoor en voor onze klanten is er niks veranderd. Mede daarom hebben we er nooit veel ruchtbaarheid aan gegeven.”  

S&G is flink gegroeid
Ook Aubert stond volledig achter Marco’s beslissing. “Ik was blij dat Marco die stap zette. Het was de juiste, we werken op deze manier heel fijn samen. Het betekende echter ook dat ik alleen aan het roer kwam te staan. Lange tijd ging dat prima, maar het bedrijf is nu van een dermate omvang dat het voor mij moeilijk werd om alles alleen te blijven aansturen”. Aubert was dan ook blij met het initiatief van Jolanda. “Ik zag zelf ook dat er dingen verbeterd konden worden, onze werkprocessen bijvoorbeeld, maar kwam er niet aan toe. De stapel van ‘een keer aanpakken’ werd steeds groter. Het gesprek hierover met Jolanda was dan ook heel waardevol.” 

Jaartje uitproberen 
Samen besloten Aubert en Jolanda in 2022 aan de slag te gaan met de uitdagingen die ze beiden zagen. Aubert: “We wilden eerst een jaartje uitproberen hoe het zou zijn om samen te werken aan verbeteringen. Of het niet alleen bij woorden bleef, maar we onze intenties ook in daden konden omzetten. Onder begeleiding van een coach zijn we hiermee aan de slag gegaan en in een jaar tijd hebben we enorme stappen gezet in onder meer personeelsbeleid, marketing en de herstructurering van werkprocessen.” 

Partnerschap logische stap 
Gaandeweg de samenwerking ontstond het idee van een mogelijk partnerschap. Aubert: “Jolanda bewijst zich al jaren als een uitzonderlijk gemotiveerde en getalenteerde werknemer. In 2019 werd ze verkozen tot Miss Yuki en ze zette onze organisatie al meermaals op de kaart met diverse award-nominaties. Jolanda is bovendien een belangrijk gezicht van Simonse & Geus geworden en heeft al veel voor ons kantoor en onze klanten betekend, onder meer in automatisering. Het afgelopen jaar werd haar waarde nog eens extra duidelijk en ik wist gewoon: dit mogen we niet meer loslaten. Partnerschap voelde als een logische stap.” 

Alleen maar voordelen 
Aubert ziet alleen maar voordelen aan het partnerschap. “Voor mij is het fijn om er niet meer alleen voor te staan. We kunnen de taken nu verdelen, samen sparren over uitdagingen, elkaar een spiegel voorhouden en bouwen aan de toekomst. Ook dat is een belangrijk voordeel aan het partnerschap, het verzekeren van de toekomst van Simonse & Geus. Met Jolanda erbij is het bedrijf toekomstbestendiger en weten medewerkers en klanten dat ze voor de lange termijn op ons kunnen bouwen.” 

Verandering 
Ondertussen bouwen Aubert en Jolanda volop door aan Simonse & Geus als waardevolle werkgever, accountant, adviseur en sparringpartner voor ondernemers. Jolanda: “Het afgelopen jaar hebben we intern al veel veranderd. Dat was soms even wennen, maar inmiddels worden de veranderingen steeds enthousiaster omarmd. En de duidelijke visie die we nu uitgezet hebben, geeft structuur en rust. Dit alles zorgt ervoor dat we nu ook onze dienstverlening naar een hoger plan kunnen tillen. Dat is zo gaaf om te ervaren!” 

The best is yet to come 
“De basis is gelegd”, gaat Aubert verder. “En van hieruit kunnen we verder met onze plannen. Eerst willen we ons team aanvullen met nog meer mensen. Mensen met oog voor de klant en hart voor het team. Daar draait bij ons alles om. Daarna willen we aan de slag met verbreding en professionalisering van onze diensten. Denk aan specialisaties in HR en Fiscaliteit. Alles om ondernemers optimaal te ondersteunen in het bereiken van hun doelen. Ambities genoeg dus! En samen met Jolanda heb ik er alle vertrouwen in dat we ze gaan waarmaken.” 

Simonse & Geus blijft Simonse & Geus 
En de naam? “Die blijft zoals hij is”, zegt Jolanda. “Simonse & Geus is een vertrouwde naam in de regio en als het aan ons ligt, wordt die naam alleen maar sterker en waardevoller in de toekomst.” 

 

 

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement