Vers van de pers Lunchplek van de week

West16 in Sas van Gent

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

De zomerbar van West16 vind je in Sas van Gent, vrijwel op de grens van Nederland met Vlaanderen. Hier stap je in een wereld die je onbewust meevoert naar zomerse vakantieoorden. De salsamuziek verleid je direct om mee te bewegen en de sleur van de dag los te laten. Zoek een plekje in de ruime tuin. Keuze genoeg om met een groep of juist intiem samen te zitten. Kijk om je heen en geniet van deze unieke locatie, het mooie pand en de mensen om je heen. De vibe die hier hangt smaakt naar meer!

West16 is een initiatief van Steven Van de Vaerd en Wendy Everaert. Zij kochten begin dit jaar het statige pand aan de Westkade. Het is een pand met een geschiedenis. Zo diende het lang als de directeurswoning van de naastgelegen ijzergieterij, zo ging dat in die tijden. Het plan om hier een B&B te openen is er nog steeds, maar vergt meer tijd dan Steven en Wendy voorzagen. Met hun Belgische roots was een alternatief snel gevonden. In België springen de zogeheten zomerbars als paddenstoelen uit de grond. Dat kan daar ook makkelijk, want de Belgische wetgever past speciale, coulante wetgeving toe. Zo niet in Nederland. Pas na het behalen van alle horecapapieren en – vergunningen konden Steven en Wendy met hun nieuwe métier van start gaan. Dat was begin augustus van dit jaar.

In hun zomerbar serveren zij de gasten zomerse dranken, hippe bieren en alles waar je maar zin in kunt hebben op een zomerse dag of zwoele avond. Iets erbij kan natuurlijk ook! Vanuit de foodtruck serveren zij eenvoudige hapjes als kaas, olijven maar ook calamares en loempia’s. En natuurlijk bitterballen, want deze Vlamingen begrijpen goed wat Nederlanders wensen.

Ben je in de buurt, ga dan zeker eens langs. Of plan nu alvast een avond vrij in je agenda. Wedden dat je stil wordt van de feeërieke sfeer die hier dan hangt. Met bijna zeshonderd lichtjes op het terrein waan je even in een uniek zomers sprookje.

www.west16.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement