Auto van de week

Kia Sportage 1.6 GDI Design Edition Trekhaak, leder interieur

2018
132pk (97KW)
Handgeschakeld
39100 km
Benzine
SUV

€ 24945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

We zitten bovenop de dossiers

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“Vijftien jaar geleden startte ik met het idee dat het ánders moest kunnen, met méér oog voor de klant. Inmiddels kan ik concluderen dat die keuze de juiste was. We maakten een vliegende start, mede door de goede mond-tot-mond reclame en ons sterke netwerk. Het is bizar hoe snel de tijd is gegaan. Toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel was mijn dochter twee jaar. Nu doet zij als zeventienjarige vakantiewerk op kantoor.”

Claudia van Swaal-Maas kijkt rond in haar mooie, huiselijke kantoor in Goes, in hetzelfde pand als Kuub Makelaars in de Beukenstraat in Goes. Natuurlijk is dit een wérkplek, maar dat betekent voor Claudia niet dat het niet stijlvol en warm ingericht kan zijn. Ze is een gedreven ondernemer, maar altijd met oog voor de menselijke maat. Het was dát wat ze miste bij haar vorige werkgever. Ook daar verleende ze financieel advies, maar de enige ‘smaak’ was een hypotheek bij de eigen bank. Ze voelde zich niet goed bij het feit dat het hypotheekaanbod leidend was in plaats van de klant en besloot met CM Personal Finance haar eigen weg te gaan. Overigens wel met een ijzersterke collega naast zich, Diana Hofman. Inmiddels heeft CM Personal Finance ook een kantoor in Middelburg, opnieuw in hetzelfde pand als Kuub Makelaars. “Toen Frédérique Klijberg daar startte als makelaar-taxateur wilde ik opnieuw graag met haar samenwerken. Inmiddels werken we nu een jaar vanuit ons pand aan de Korte Geere en klanten waarderen dat enorm.”

Breed kijken naar een hypotheekvraag
Claudia neemt vanzelfsprekend de nodige kennis en ervaring met zich mee. Zo heeft ze een HEAO-opleiding Bedrijfseconomie achter de rug en is ze gecertificeerd Financieel Planner (FFP)/Erkend Hypothecair Planner(EHP)/Hypotheekadviseur. Een belangrijk deel van het werk van Claudia bestaat uit het begeleiden van mensen bij de aankoop van een woning. “Door mijn achtergrond als financieel planner kijk ik breed naar een financieringsvraag. Ik start met het inventariseren van de persoonlijke situatie en wensen en kijk naar zaken als inkomen, vermogen, overwaarde en eventuele schenkingen. Ik breng de risico’s in kaart, want de maandlasten moeten nu betaalbaar zijn, maar ook láter. Het is belangrijk dat mensen hun financiële zaken op een rij hebben, vóórdat ze een bod op een woning doen. Dan weet je wat je kunt bieden”, vertelt Claudia. “Overigens, ook voor senioren kunnen we veel. Anders dan veel mensen denken, kunnen ook zij nog stappen zetten op de woningmarkt.”

Financieel mediator bij echtscheidingen
Naast hypotheken, waarvoor CM Personal Finance samenwerkt met tal van banken en verzekeraars, begeleidt Claudia ook echtscheidingen. “Ik ben financieel mediator en begeleid scheidende stellen die het netjes voor elkaar willen regelen. De eigen woning is altijd een heet hangijzer. Wij proberen zo snel als mogelijk uitsluitsel te geven of die behouden kan worden. Het voordeel van deze begeleiding is dat toekomstige ex-partners samen rond de tafel zitten en het verloop van het traject samen bepalen. Op deze manier gaan zij vaak met een beter gevoel uit elkaar. Aan de hand van alle gesprekken stel ik uiteindelijk het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan op, inclusief de alimentatieberekeningen. Dit kan als één pakket naar de advocaat, die het inbrengt bij de rechtbank.”

Ook voor ondernemers
Met zoveel financiële kennis is het logisch dat Claudia en haar collega Diana ook gevraagd worden voor andere financiële vraagstukken. Daarbij ondersteunen ze ook regelmatig ondernemers voor zaken die hun privésituatie betreffen. “Door mijn studie kan ik redelijk makkelijk een balans lezen.” Een understatement, zoveel is duidelijk. “Dat is belangrijk als ik voor ondernemers aan de slag ga. Naast de koop van een woning of een echtscheiding, kun je denken aan zaken als arbeidsongeschiktheid, pensioenvoorziening via lijfrente en de aanschaf van een tweede woning.” Of je nu ondernemer bent of particulier, je kunt bij CM Personal Finance altijd rekenen op persoonlijke betrokkenheid, korte lijnen én korte doorlooptijden. “We zitten echt bovenop ieder dossier en zorgen dat onze klanten zo snel mogelijk weten waar ze financieel aan toe zijn.”

www.cmpersonalfinance.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement