Vers van de pers Jubileumbedrijven

Auto van de week

Toyota Yaris 1.3 VVT-i Dynamic

2013
101pk (74KW)
Handgeschakeld
44073 km
Benzine
Hatchback

€ 10945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Werken aan stralende glimlachen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Werken aan stralende glimlachen en glanzend schone auto’s. Dat is het begin van SAV (Sleutelen Aan Vermogen) in Goes. Vijf jaar geleden vatten Leonard en Lizette Koppelaar hun plan op voor een sociale onderneming. Een bedrijf, met andere woorden, dat zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoewel anderen spraken van een kansloos idee of onmogelijke missie, zetten zij hun plannen door. Met succes! In vijf jaar tijd hebben zij een bedrijf opgebouwd, waar de medewerkers met een stralende glimlach hun werk doen en waarmee bedrijven en particulieren graag in zee gaan.

Het doel van SAV is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt regulier werk bieden. Die afstand kan het gevolg zijn van een fysieke, verstandelijke of psychische beperking. Nu spreken Leonard en Lizette  zelf liever over ‘werkgevers met een afstand tot arbeidskrachten’. Om maar aan te geven dat er veel meer mogelijk is dan veel ondernemers denken. Inmiddels werkt SAV met een team van circa tien mensen. Voor sommige medewerkers betreft dit arbeidsmatige dagbesteding, maar er zijn ook beschut werkplekken, medewerkers met een Wajong-uitkering en er zijn stageplaatsen voor leerlingen uit het speciaal onderwijs.

Poetsbedrijf en veel meer
Lizette: “In 2016 startte SAV als poetsbedrijf. Waarom? Leonard is zelf gek van auto’s en hij wist dat veel mensen met een beperking deze passie delen. Tal van particulieren weten SAV te vinden. We poetsen auto’s, maar ook motoren en caravans. Verder werken we met diverse bedrijven samen. Voor hen houden we het complete wagenpark schoon.” Gaandeweg is de dienstverlening van SAV uitgebreid. Zo worden in de fietswerkplaats fietsen gerepareerd.  Oude fietsen worden opgeknapt en te koop aangeboden voor een tweede leven. Fietsen waarbij dat niet meer mogelijk is, worden volledig gedemonteerd, zodat de oude metalen kunnen worden verkocht. “Naast de fietsen, hebben we inmiddels ook een computerservice”, vervolgt Lizette enthousiast. “Van de oude computers die bij SAV-PC worden aangeboden, maken we, na installatie van nieuwe onderdelen, een computer die nog makkelijk een tweede ronde mee kan. Verder werken we samen met TMC Wonen. We maken in onze werkplaats meubelen van restmaterialen en die worden in hun showroom verkocht. We staan soms echt versteld van de leuke ideeën die de medewerkers hebben.”

Eigen plek in de samenleving
Wie bij SAV rondkijkt, realiseert zich dat Leonard en Lizette hun droom hebben waargemaakt en daarmee tal van mensen een eigen plek in de samenleving geven. “Op een volwaardige manier meedoen in de maatschappij is voor iedereen belangrijk, beperking of niet. Het is fantastisch om te zien hoe onze medewerkers opbloeien. Als iets ze lukt, gaan ze zingend door de loods. Ik merk hoe ongelooflijk trots ze zijn op hun werk. Daar komt bij dat het ook voor ons zelf een verrijking is om met dit team te mogen samenwerken.”

Jubileumweek
Op 19 november a.s. bestaat poetsbedrijf SAV officieel 5 jaar.  In die week kan het team elke dag week rekenen op een verrassing. Iedere werkdag staat daarmee voor één jaar SAV. Op vrijdag is het open dag voor een ieder die het jubileum wil meevieren. Lizette: “Die dag moeten we nog invullen maar er borrelen inmiddels al allerlei plannen op.”

www.sleutelenaanvermogen.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement