Auto van de week

Kia Sportage 1.6 T-GDI DynamicPlusLine trekhaak

2019
177pk (130KW)
Automaat
21374 km
Benzine
SUV

€ 30945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

6 tips om je medewerkers mee te krijgen in veranderingen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Veranderen: soms omdat je het wilt, soms omdat het moet. Je krijgt veranderingen alleen voor elkaar als je medewerkers erin meegaan. Hoe? Met deze tips van HR Consultant  Mieke Brakman-van de Wijnckel kom je een heel eind!

1. Leg uit waarom de verandering nodig is.
Voor de (toekomst van) de organisatie als geheel, maar vergeet ook niet in te zoomen op het niveau van het team en/of het individu. Licht ook toe wat er gebeurt als je níet verandert. Als medewerkers de urgentie voelen, wordt het makkelijker om veranderingen te accepteren. Werk top-down, want als de leidinggevenden niet in de noodzaak van verandering geloven, hoe krijg je het team dan mee?

2. Vraag medewerkers mee te denken.
Wil je meer automatiseren? Betrek je medewerkers bij de keuze voor een nieuw systeem. Is het doel meer verantwoordelijkheid voor werknemers? Laat ze zelf ideeën aandragen over hoe je dit kunt bereiken. Doe ook daadwerkelijk iets met die ideeën of motiveer waarom je er niks mee doet. Het vergt misschien wat meer tijd, maar het zorgt er wél voor dat je meer draagvlak creëert voor de manier waarop de veranderingen worden doorgevoerd.

3. Geef het goede voorbeeld.
Als de leidinggevenden het niet doen, waarom zouden hun teamleden het dan wel doen?

4. Deel successen als gevolg van de veranderingen.
Een besparing van kosten of tijd, betere reviews, wat dan ook. Als medewerkers zien dat de veranderingen nut hebben, zullen ze gemotiveerder zijn om ook hun steentje bij te dragen.

5. Heb geduld.
Veranderingen in handelingen die medewerkers al lange tijd (misschien wel op de automatische piloot) doen, zijn gewoon lastig. Hoe vaak rijden mensen na een verhuizing niet nog naar hun oude huis? Daarnaast voelt het voor sommigen als ‘gedoe’ of als kritiek op de manier waarop ze altijd hebben gewerkt. Gun mensen de tijd om aan de nieuwe werkwijze te wennen. Zie je dat het niet goed wordt opgepikt? Kijk dan samen hoe je je medewerkers alsnog aan boord krijgt.

6. Wees realistisch.
Accepteer dat je niet iedereen mee zult krijgen in de verandering en onderweg misschien medewerkers zult verliezen. Als je daar op een goede manier mee omgaat, zowel richting de collega’s die blijven als de collega's die vertrekken, blijf je juist achter met een gemotiveerde club mensen, die vol voor die verandering gaat!  

Meer weten?
Ga snel naar www.workithrm.nl.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement