Allereerste Roosevelt Tour

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

De Roosevelt Tour brengt je naar mooie plekken in Zeeland en je geniet onderweg en na afloop van heerlijke Zeeuwse lekkernijen. Alles is inbegrepen in de prijs per persoon. Dit is inclusief je bijdrage aan een beurs voor buitenlandse UCR studenten.

De Roosevelt Tour wordt op 5 september georganiseerd. Je rijdt met je eigen auto een route die begint bij de Seafarm in Kamperland. Met jouw deelname steun je beurzen voor buitenlandse UCR studenten. Deelname aan de Roosevelt Tour kost €125,- per persoon. 

Wat doet de stichting Friends of UCR?
Friends of UCR is een stichting die geld inzamelt om talentvolle, internationale studenten te helpen met hun studie aan University College Roosevelt. Sinds de oprichting van de Stichting is 2012 is ruim €220.000,- voor studiebeurzen opgehaald bij bedrijven, organisaties en particulieren. Bedrijven als Rabobank, DOW en Damen hebben de Stichting vanaf het begin ondersteund. Ook de gemeente Middelburg en talrijke particuliere gfiten zijn een belangrijke pilaar onder de Friends of UCR. Deze beurzen hebben de vorm van een renteloze lening, die studenten pas gaan terugbetalen 5 jaar na het afronden van hun studie op University College Roosevelt. Het geld dat terugbetaald wordt, gaat terug in de kas om nieuwe leningen te verstrekken. Zo worden er dus met één bijdrage meerdere generaties studenten geholpen. 

Hoeveel beurzen?
Tot op heden heeft de Friends of UCR 32 beurzen uit kunnen reiken aan talentvolle internationale studenten. Met deze beurzen, vaierend van €2.500 tot €7.500, doen we een bijdrage aan het collegegeld voor het 2e en/of 3e jaar van de studenten, zodat zij hun studie aan UCR tot een succes kunnen maken. De selectie hiervoor ligt in handen van de Friends. Er wordt gekeken naar academische prestaties, het gezamelijk inkomen van de ouderrs en naar de motivatie van de student. 

Welke nationaliteiten?
Enkel studenten buiten de Europese Economische Regio komen in aanmerking voor een lening van de Friends of UCR. Deze studenten betalen in Nederland wettelijk een hoger collegegeld dan studenten binnen de EER. Vawege het internationale karakter van UCR komen studenten van over de hele wereld naar Middelburg. Zo hebben we leningen verstrekt aan studenten uit Georgië, Indie, Turkije, Zimbabwe, Vietnam en nog vele andere landen. 

Hoe kun je nog meer bijdragen?
Door je aan te melden voor het jaarlijkse Friends of UCR diner. In 2021 vind dit diner plaats op 26 november. Tijdens dit gezellige diner worden er ook mooie kavels geveild, waarvan de opbrengst direct ten goede komt aan leningen voor studenten. Daarnaast is het mogelijk om een periodieke lening voor studenten. Daarnaast is het mogelijk om een periodieke schenking te doen, welke aftrekbaar is van de belasting. 

Het fundraising diner dat op 26 november 2021 plaatsvindt, zal worden georganiseerd in het Oude Stadhuis op de Markt in Middelburg. 

Mocht je je willen aanmelden voor de allereerste Roosevelt Tour, stuur dan een e-mail Marieke van de Laar (m.laar@ucr.nl).

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement