Welke chocolade paaseieren eten we met Pasen?

Zo lekker, al die chocolade paaseieren en -eitjes, waar we al weken voor Pasen van kunnen genieten. Van grote, luxe chocolade eieren tot kleine, gevulde paaseitjes met de lekkerste smaakcombinaties. Donna en Britt Witte van Chocolade Lekkers uit Terneuzen weten er alles van. In hun winkel is de chocolade stormloop nog groter dan met Kerst. “Pasen is voor veel mensen een echt chocoladefeest.”

Het chocolade-ei is een variant op gewone paaseieren. Voorheen werden ze gemaakt in de mal van een echt ei. Sommige bakkers en chocolatiers deden wedstrijden wie het mooiste ei kon maken. Daardoor werden de chocolade-eieren steeds mooier en lekkerder. Nu is het een traditie om rond Pasen lekker veel chocolade-eitjes te eten.

Chocolade Lekkers
Wie in de winkel in de Axelsestraat binnenstapt, wordt direct verleid. Wat ruikt het hier heerlijk naar chocolade en wat ziet de chocolade in de vitrine er aantrekkelijk uit. De ene bonbon is nog mooier dan de ander. Maar hoe zou die smaken? Zo wordt kiezen heel erg lastig. Gelukkig zijn er mooie doosjes om rijkelijk naar wens te laten vullen. Datzelfde geldt voor de ruime keuze aan chocolade-eitjes. Een extra lekker idee is dat deze ambachtelijk gemaakt worden door Donna en Britt. “Wij hebben beiden de bakkersopleiding en ons steeds verder gespecialiseerd in chocolade. Je kunt daar zoveel meedoen. Iedere keer gaan we weer op zoek naar een nieuwe smaakbeleving.”

De lekkerste bonbons
Donna en Britt begonnen klein, met lekkere chocolade voor familie en vrienden. Later kwam daar een restaurant bij, toen een bakkerij en inmiddels hebben ze hun eigen winkel en leveren ze bonbons op maat aan tal van restaurants. Bonbons die erg hardlopen zijn de crème brûlée en de granaatappelmascarpone, maar ook de eigen gemaakte praliné valt erg in de smaak. “Voor chefs maken we soms speciale bonbons, waarmee we nadrukkelijk aansluiten bij de seizoenen.”

Paaseieren voor iedere smaak
Natuurlijk vraagt Pasen een compleet assortiment paaseieren. Wie van chocolade houdt, kan hier op ontdekkingstocht. Puur, melk of wit; het is er allemaal. Erg lekker zijn de paaseieren met Liquor 43 en Baileys, en vanwege het succes met bonbons zijn er ook paaseitjes in de smaak crème brûlée en praliné. Ook voor kinderen is er genoeg te kiezen. Toch vallen zij opvallend vaak voor het paaseitje met de Nutella smaak.

Meer weten over Chocolade Lekkers?
Kijk op www.chocoladelekkers.nl

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement