Coaching

Kies pas voor preventie of verzekering ná risicoscan

Kies pas voor preventie of verzekering ná risicoscan

Alles is goed geregeld, toch? Een prettige gedachte, maar voor ondernemers is het belangrijk om af en toe aandacht te besteden aan de risico's en de maatregelen die ze nemen. Rolf Luteijn, directeur en gecertificeerd risicomanager bij Witte-Boussen Assurantiën B.V. in Terneuzen beschouwt risicomanagement als een wezenlijk onderdeel van het strategisch management.

Lees meer...
Goed verzekeren start met goede preventie

Goed verzekeren start met goede preventie

Verzekeraars stellen eisen aan de preventiemaatregelen die je als ondernemer moet treffen om aan de verzekeringsvoorwaarden te voldoen. Het niet voldoen aan deze preventie-eisen betekent dat de verzekeraar een eventuele schadevergoeding niet (volledig) hoeft uit te keren.

Lees meer...
Veel beeldschermgebruik? Neem pauzes!

Veel beeldschermgebruik? Neem pauzes!

Een gezonde kijk op je ogen houdt ze in goede conditie. Je kunt zelf veel doen om je ogen vitaal te houden. Door je goede zorgen verklein je de kans dat je later zichtproblemen krijgt. De eerste zes tot zeven levensjaren zijn bepalend voor de gezondheid van je ogen én voor het zicht dat je hebt als volwassene.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

Rust, vertrouwen en succes

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Rust, vertrouwen en succes. Drie woorden die de ondernemer als muziek in de oren klinken. Voor Mira Sollie, directeur van adviesbureau SolDaad/Orde in Zaken, in Vlissingen, zijn deze begrippen de kern van haar werk. Hoe zit dat? Veel ondernemers zijn gedreven, harde werkers die houden van hun product. Ze zijn de waardevolle ambassadeurs van hun bedrijf. Maar, een bedrijf leiden, mensen aansturen en meekrijgen, is iets anders. Dat zorgt vaak voor veel stress. En daar is Mira, zij helpt al jaren orde te scheppen in alle zaken die komen kijken bij het succesvol runnen van een bedrijf. Ze doet dat op een manier die bij de ondernemer past. Dat geeft rust en ruimte, iedereen wordt zelfverzekerder! Mira heeft een schat aan ervaring en deelt die graag.

Bewust worden
“Ik vind het zo mooi om te horen wat ondernemers bezighoudt”, zegt Mira terwijl haar ogen beginnen te stralen.“ Daar is vertrouwen voor nodig. Mira investeert in de band met haar opdrachtgevers. Ze is enorm betrokken en belt soms even, ook als dat buiten de afgesproken sessies valt. Ze vertelt: “Uiteindelijk gaat de ondernemer dan zelf zien wat voor leider hij wil zijn en waar hij op wil sturen, hoe hij zijn plannen overbrengt naar de medewerkers en hoe hij de toekomst in het oog houdt”.

Sterker profileren
En wat levert dat dan op voor die ondernemer? Tevreden klanten vertellen Mira dat ze minder stress hebben, meer anticiperen op groei, betere kwaliteit leveren en meer sturen op de cijfers. Zo’n ondernemer heeft zijn kernwaarden beter voor ogen en profileert zich daardoor sterker. Uiteindelijk betekent dat meer succes. Vaak ontstaat er ook meer een ‘gemeenschapsgevoel’ in het bedrijf en dat is prachtig.

De workshop, veilige leeromgeving
Mira heeft de workshop ‘Orde in Zaken’ ontwikkeld, speciaal voor die ondernemers die hun plannen helder op papier willen krijgen. De cursist maakt in 3 weken, heel praktisch en op basis van zijn eigen ideeën, een routekaart. Dat is best confronterend, maar Mira luistert goed en is altijd opbouwend, hoort ze steevast. “Zo’n routekaart geeft zoveel rust”, aldus de enthousiaste coach. “De ondernemer weet wat voor soort leider hij wil zijn, ieders rol wordt duidelijk en de besluitvorming gaat gemakkelijker. De ondernemer heeft dan tijd om te doen wat hij het liefst doet, ondernemen!”

Nieuwsgierig?
Start workshops mei en juni 2021 http://soldaad.nl/workshop/
Mira is bereikbaar op 06 – 23 48 02 08 en msollie@soldaad.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie