Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Conferentie HZ en Scalda over gevolgen groei wind op zee

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Hoe leiden windparken op de Noordzee tot groene welvaart in Zeeland? En wat komt daarbij kijken? Tijdens de conferentie ‘Integrating offshore wind’ op vrijdag 3 november geven meerdere deskundigen antwoord op deze en veel andere vragen. De organisatie van het congres is in handen van HZ University of Applied ScConferentie HZ en Scalda over gevolgen groei wind op zeeiences en Scalda.

De conferentie vindt deels plaats in het HZ-gebouw aan de Edisonweg, deels bij Scalda aan dezelfde straat in Vlissingen. De toegang is gratis. Na het middagprogramma bij Scalda opent de mbo-instelling het Center of Vocational Excellence (COVE) WindDock.

Uitdagingen op een slimme manier aanpakken

In WindDock worden studenten opgeleid tot offshore wind-professionals. Met de oprichting van het COVE maakt Scalda deel uit van een internationaal, innovatief netwerk rondom offshore wind. Het netwerk wil de uitdagingen in deze sector op een slimme manier aanpakken, met name op het gebied van human capital. De oprichting van het centrum komt voort uit het Europese project T-shore. Directeur Maritiem, ICT en Techniek. Veronique van der Reijt van Scalda zet samen met partners haar handtekening onder de oprichtingsakte.

Conferentie ‘Integrating offshore wind’

Hiervoor vindt er bij de HZ en Scalda een conferentie plaats over wind op zee. Het opschalen van deze vorm van windenergie roept de nodige vragen op, zoals hoe we dit integreren in de bestaande situatie en hoe we de elektriciteit kunnen inpassen in het bestaande energiesysteem. Ook komt aan de orde of er een rol is voor de industrie en de industriële vraag naar waterstof in Zeeland. Daarnaast is er aandacht voor de impact op ecologie en werpen deskundigen een blik op de gevolgen voor de arbeidsmarkt en beroepsopleidingen.

Deskundigen van onder meer de HZ, TenneT, Wageningen University and Research, Universiteit Gent en Ørsted spreken op de conferentie. De voertaal is Engels. 'Integrating offshore wind' begint om 9.50 uur op de HZ-locatie aan de Edisonweg 4 in Vlissingen. Na de lunch tussen 12.00 en 13.00 uur vindt het tweede deel plaats bij Scalda, ook aan de Edisonweg in Vlissingen. Dit programma duurt tot 14.30 uur.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement