De Fiat 500 La Prima

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Na 13 jaar brengt Fiat weer een nieuwe 500 uit met een vertrouwd uiterlijk, maar onderhuids een volledig nieuwe techniek. Het icoon dat geldt als de meest Italiaanse van alle stadsauto’s is nu 100% elektrisch leverbaar.

Wat meteen opvalt, is dat hij 6 cm langer én breder is dan de vorige generatie. Ook de wielbasis werd met ruim twee centimeter vergroot. Hij stapt heel gemakkelijk in dankzij de grote portieren en je neemt plaats in een volwassen stoel met schitterende bekleding. Het tweespakige stuur is niet alleen in de hoogte, maar ook in de diepte verstelbaar en net als in 1957 nog steeds die ene klok voor je neus. Maar in vergelijking met de eerste versie is er veel verbeterd. Het digitale tijdperk heeft ook hier zijn intrede gedaan en bovendien is het interieur bijzonder overzichtelijk (bijna minimalistisch) en vormgegeven zoals alleen Italianen dat kunnen.

Op de middenconsole zit het 10,25” touchscreen voor het infotainmentsysteem en bijvoorbeeld de achteruitrijcamera. Het scherm reageert snel, heeft heldere menu-indelingen en ziet er modern en strak uit met heldere graphics. De ontwerpmeesters van Fiat hebben tóch weer iets speciaals uit hun trukendoos gehaald. Elke elektrische auto moet met AVAS zijn uitgerust en dat staat voor Acoustic Vehicle Alert System, een wettelijke verplichte geluidswaarschuwing  die bij het rijden tot 20 km/h voetgangers moet waarschuwen. Bij een “gewone elektrische auto” is dit een saai toetertje. Bij de nieuw Fiat 500E is dit een muzikale compositie van de componist Giovanni Rota Rinaldi die o.a. de muziek schreef voor Fellini’s drama ‘Amarcord’.

3 verschillende varianten

  • De Berlina, dat is de gewone hatchback.
  • De Cabrio, de eerste volledig elektrisch 4 zits cabrio ter wereld
  • De 3+1, dat is een speciale versie met een kleine derde deur die tegendraads opent en het instappen achterin gemakkelijker moet maken. Het deurtje kan alleen geopend worden als het grote portier wordt ontgrendeld. Deze variant is in het voorjaar van 2021 leverbaar.

Prijzen en uitvoeringen
De nieuwe 500 E is leverbaar in een 4-tal uitvoeringen van basic tot rijkelijk luxe (Action, Passion, Icon en La Prima). Tijdelijk is er een aantrekkelijke Business Launch uitvoering. Deze laatste is nog zeer beperkt met 8% bijtelling leverbaar (registratie 2020). De prijsrange van de 500 E: 24.900 tot 38.900

Technisch
Motor: 87kW (118 pk), Batterij: 42 kW, (snel)laden: DC 85 kW max. , Actieradius (WLTP): 320 km, 0-100: 9,0 sec, Topsnelheid: 150 km/h (begrenst).

Contact
Fiat dealer voor Zeeland:

AutoVermeulen Fiat, Pearyweg 6, 4462 GT GOES, 0113-561812, www.autovermeulen.nl/fiat

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement