Geen blinde vlek maar hotspot met banen

Geen blinde vlek maar hotspot met banen

Mooie banen, geweldige carrièrekansen en toch vaak onbemind. De regio Zeeuws-Vlaanderen kampt met een imagoprobleem en dat begint alle bij de eigen jongeren. Zodra zij voor hun studie de regio verlaten, lijkt Zeeuws-Vlaanderen een blinde vlek te worden. Zonde, meent stichting Rootzz. Deze stichting wil het ándere Zeeuws-Vlaanderen laten zien: met internationale werkgevers, aantrekkelijke banen voor hbo- en wo-studenten en young professionals en een woonomgeving met veel woongenot voor je geld.

Isabel Vermandel is voorzitter van het Rootzz bestuur. Ook zij verliet Zeeuws-Vlaanderen voor, in haar geval, een studie in Breda. Door een stage ging ze terug en ze is niet meer weggegaan. “Inmiddels werk ik voor Trinseo. Daar zag ik de discrepantie: er zijn tal van vacatures voor mooie banen en toch denken studenten en young professionals dat ze hier geen carrière kunnen maken. Rootzz wil dat veranderen en ik draag daaraan graag een steentje bij.”

Een zaadje planten
Met de verschillende activiteiten probeert Rootzz scholieren, studenten en young professionals in contact te brengen met werkgevers. “Natuurlijk gaan jongeren voor hun studie naar een studentenstad. Wij proberen ‘een zaadje te planten’, zodat ze weten wat hier te doen is en al verschillende werkgevers kennen. We werken aan de beeldvorming en maken het logisch om na je studie weer terug te keren voor een mooie baan.”

Werven van partners en nieuwe vrijwilligers
Afgelopen jaar was vanwege corona een lastig jaar. “We hebben alles op alles gezet om zichtbaar te blijven, onder andere met onze nieuwe huisstijl en de actie met de blauwe Rootzz truien op social media. Wat betreft activiteiten zijn we snel omgeschakeld naar digitaal, maar dat is toch anders. We hopen dat bedrijven partner blijven en ons initiatief ook de komende jaren steunen. We hebben daarvoor aantrekkelijke partnerpakketten samengesteld”, aldus Isabel. Ze wijst verder op de verschillende vacatures bij Rootzz. “We zoeken nog twee bestuursleden, zodat we de workload wat beter kunnen verdelen. En we hebben graag nieuwe aanwas binnen de Rootzz Academy.  Daarbinnen zijn jongeren met één specifiek onderwerp actief: communicatie, contact met middelbare scholen en het werven van nieuwe vrijwilligers. Rootzz Academy is in de kern precies waar het ons om te doen is: jongeren die zich inzetten voor jongeren.”

www.rzvl.nl

Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie