HZ’ers doen het goed op de arbeidsmarkt

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

HZ’ers (en hbo’ers in het algemeen) doen het goed op de arbeidsmarkt

Afgestudeerden met een hbo-diploma doen het goed op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de jaarlijkse hbo-monitor van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht. Bijna 25.000 afgestudeerden werkten mee aan het onderzoek. 90 procent van alle hbo-voltijdstudenten heeft binnen drie maanden een baan, slechts 2,8 procent van de pas afgestudeerden vindt geen werk en 78 procent heeft een baan die aansluit bij hun studie. Bijna 400 HZ’ers vulden de enquête in. Van hen geeft 85 procent aan dat ze opnieuw voor dezelfde opleiding zouden kiezen, 84 procent zegt dat hun opleiding goed aansluit bij hun huidige functie en 70 procent is tevreden over hun studie (het landelijke gemiddelde is 64 procent).

Meer informatie over de monitor staat hier

 Symposium ‘Zeeland Leest’

HZ-onderzoeksgroep Excellence and Innovation in Education kijkt in het project Werkplaats Onderwijsonderzoek Leesvaardigheid hoe je alle kennis over goed leesonderwijs kunt toepassen in de praktijk. Door (wetenschappelijk) onderzoek is er veel bekend, maar tot nu toe is de kennis te weinig toegepast. De werkplaats moet daar verandering in brengen. De HZ-onderzoeksgroep presenteert woensdag (17 april) tijdens het symposium ‘Zeeland Leest’ de resultaten van de werkplaats van de afgelopen twee jaar. Ook vertelt ze hoe ze verder wil gaan. Het symposium vindt plaats van 16.00 tot 20.30 uur in de HZ in Vlissingen.

 Studenten doen trends uit de doeken voor MKB’ers

Tweedejaarsstudenten Commerciële Economie presenteren donderdag (18 april) relevante trends voor MKB-bedrijven en organisaties in Zeeland. Ook zeggen ze hoe ondernemers hierop kunnen inspelen. De HZ-studenten hebben deskresearch en kwalitatief onderzoek uitgevoerd over de volgende zaken: ‘De impact van de uitbreiding van de kerncentrale Borsele op ondernemers in de regio’, ‘De toekomst van deelmobiliteit in Zeeland’, ‘Circulariteit van inventaris in de Zeeuwse toeristische industrie’, ‘De positionering van duurzaamheid door Zeeuwse MKB'ers’ en ‘Gezonde functionele dranken in Zeeland’. Het seminar ‘Zeeuwse trendrapportages’ vindt plaats in lokaal A025 van de HZ in Vlissingen, tussen 14.00 en 17.00 uur.

 Studenten helpen studenten met een Budget Buddy

Student company Budget Buddy overhandigt op maandag 6 mei om 16.30 uur het eerste exemplaar van zijn budgetgids Budget Buddy aan wethouder Geoffrey Sips van de gemeente Vlissingen. De gids helpt studenten om goed met hun budget om te gaan. In de gids staan onder meer een budgetplanner, goedkope, maar lekkere recepten en een overzicht van beschikbare studentenbeurzen. Een student company is een bedrijfje van HZ-studenten. Zo maken ze kennis met het ondernemerschap. Ze bedenken een product en regelen daarvoor alles, van productie tot verkoop.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement