Heb lef, druk af en toe op pauze

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Het antwoord van ondernemers op de vraag ‘Hoe gaat het?’, is meestal ‘Druk druk druk’. Herkenbaar misschien, maar is dat wel zo’n goed teken? Is druk zijn een graadmeter voor succes? Nee! Druk kunnen we het allemaal hebben. De uitdaging zit in de juiste koers bepalen én volgen.

Hoe je dat doet? In ieder geval niet door continu keihard door te blijven werken. Je weet wel ongeveer waar je naartoe wilt, maar hebt geen idee of je nog op koers ligt. Door de hectiek van de dag zie je dan de stip op de horizon niet meer en kijk je te weinig om je heen. Daardoor zie je niet dat de wereld om je heen verandert en mis je de kans om daarop tijdig te anticiperen.

Dat moet anders. Succesvol ondernemen kan alleen door steeds te reageren op veranderingen. Om dat te kunnen, is het nodig om af en toe op de pauzeknop te drukken. Zéker ook als je het druk hebt. Juist door even te stoppen en afstand te nemen, ervaar je de rust die leidt tot nieuwe inzichten, die zo belangrijk zijn voor je bedrijf.

Ineens zie je nieuwe ontwikkelingen in de markt en besef je hoe je daar goed op kunt inspelen. Je krijgt inzicht in hoe je talenten beter kunt benutten en jouw organisatie effectiever kunt inrichten. Misschien ontdek je wel hoe je zónder dat voortdurende gevoel van ‘druk druk druk’ succesvol kunt ondernemen. Om die reden: Heb lef, druk wat vaker op pauze!

Wil je die pauze zo goed en effectief mogelijk gebruiken? Karin kan je begeleiden, zodat je weer kunt  ondernemen met lev.


Karin van Oosten
Ondernemen met Lev
ondernemenmetlev.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement