Weekvraag

Hoe maak ik een goede ijsthee?

Hoe maak ik een goede ijsthee?

Zomer! Tijd voor een verfrissende ijsthee. Maar hoe maak je die? Wij vragen het Claudine Schelleman van Bloomz. Bloomz T

lees verder...
Hoe houden we het hoofd koel?

Hoe houden we het hoofd koel?

Heerlijk die zomerse temperaturen. Genieten van de zon kan iedereen, maar productief zijn is niet altijd makkelijk als d

lees verder...
Kustmarathon 2021! Wat trekken we aan?

Kustmarathon 2021! Wat trekken we aan?

Ook gelezen? De Kustmarathon 2021 gaat door! Oktober aanstaande beleefd deze Zeeuwse marathon haar 18e editie. Misschien

lees verder...

Agenda
bekijk alles

Medisea

Medisea

Medisea organiseert haar eerste congressenreeks voor academici in de zorg, in het mooie Zeeland. Op twee toplocaties in Zeeland zijn diverse interessante sprekers te zien op het gebied van complexe ouderenzorg vraagstukken. De accreditatie voor deelname aan het congres zal voor u geregeld worden.

Lees meer...
TZW’s Prinsjesdag

TZW’s Prinsjesdag

Ondernemersvereniging Terneuzen Zuidwest (TZW) gaat eraan beginnen: Prinsjesdag 2021!

Lees meer...

Hoe heet je internationals welkom?

We make you feel at home! Het is belangrijk om dat uit te stralen zodra er expats/internationals in jouw bedrijf aan de slag gaan. Want ga er maar aan staan: je hele hebben en houden verhuizen naar een ander land, voor een mooie, nieuwe baan. Daar komt heel wat bij kijken. Het Expat Center Zeeland is thuis in allerlei zaken, die geregeld moeten worden. Lian Heller, advisor bij het Expat Center Zeeland helpt internationals graag op weg!

Het Expat Center Zeeland is op initiatief van het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven en onder aansturing van Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen in 2019 gestart. Het centrum heeft als doel service én een warm welkom te bieden aan expats/internationals en aan bedrijven die internationals inhuren en met internationals samenwerken. Het Expat Center Zeeland geeft advies en hulp met betrekking tot vragen die expats/internationals hebben en richt zich op vestiging, wonen en werken in Zeeland.

Wat doet het Expat Center Zeeland?
Wat kan het Expat Center Zeeland voor jouw bedrijf en internationale werknemers betekenen:

  • Dagelijkse dienstverlening door de adviseur op het gebied van persoonlijke en digitale informatie over bestaande wet- en regelgeving,  informatie over aangesloten experts (partnerships) in privésectoren zoals scholen, huizen, verzekering
  • Betrokken bij projecten van werkgevers, organisaties en overheden, waarbij internationale inbreng wenselijk is, zoals Sassevaart, internationaal onderwijs, internationale start-ups.
  • GrensInformatiePunt Scheldemond, geïntegreerd in het Expat Center, is gericht op grensoverschrijdende, gedetailleerde informatie rond sociale zekerheid, belasting, ziektewet enzovoorts.
  • Het Expat Center werkt toe naar een one-stop-shop concept om in de toekomst in één bezoek en op één plaats alle formaliteiten te organiseren voor een internationale werknemer en werkgever.

International community
Voor de internationals zelf is er een international community voor Zeeland opgezet. Het doel daarvan is de integratie soepel te laten verlopen en internationals een eigen netwerk te bieden waarin vragen en ervaringen kunnen worden gedeeld. Onder de noemer ‘International Zeeland Newcomers Center’ zullen activiteiten worden georganiseerd, waarbij informatie, educatie en entertainment samenkomen.

Oost-Europese arbeidsmigranten
Momenteel wordt ook gewerkt aan een aparte rubriek op de website, gericht op Oost-Europese arbeidsmigranten. Het doel daarvan is goede, transparante informatie te verschaffen over de noodzakelijke registratie bij een verblijf van vier maanden of langer.

Het gonst van de activiteiten bij het Expat Center Zeeland. Meer weten?  Neem dan contact op!

Expat Center Zeeland
Lian Heller, Advisor
telefoon: +31 630522417
e-mail: l.heller@terneuzen.nl
www.expatcenterzeeland.com

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes