Auto van de week

Toyota Yaris 1.3 VVT-i Dynamic

2013
101pk (74KW)
Handgeschakeld
44073 km
Benzine
Hatchback

€ 10945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

InnoGo! is er voor innovatieve ondernemers

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Innovatieve ondernemers in Zeeland hebben vaak te maken met grote uitdagingen. InnoGo!, onderdeel van Impuls Zeeland, is er voor startende, innovatieve ondernemers en mkb-ondernemers met een prille innovatie. Naast financiering vind je bij InnoGo! de juiste sparringpartners en een netwerk om je innovatie verder te brengen.

InnoGo! richt zich op start-ups en innovatieve mkb’ers die een vernieuwend product, dienst of proces op de markt willen brengen. Het verstrekken van leningen tegen gunstige voorwaarden, het adviseren en ondersteunen en het verbinden van partijen (netwerk) zijn belangrijke meerwaarden van InnoGo!.

Financieringen
Jordi Suurmond is als Investment Manager actief bij InnoGo!. Hij roept ondernemers op om met innovatieve ideeën vooral bij hem en zijn collega’s aan te kloppen. “Wij zijn met name actief in de eerste, vroege fase van een innovatie. Eenvoudig gezegd: vanaf het ‘knutselen in de schuur’ tot aan het break-even punt. Wat InnoGo! aantrekkelijk maakt, is dat wij in een risicovolle fase financieren tot € 300.000,-. De meeste commerciële partijen durven in een dergelijke fase niet te financieren. Doen ze dat wel, dan zijn de voorwaarden vaak erg onaantrekkelijk. InnoGo! kan deze leningen daarentegen wél tegen gunstige voorwaarden verstrekken. Daarmee fungeren we als een soort vliegwiel om de innovatie te versnellen en in het aantrekken van andere financiers.”

Sparren en verbinden
Jordi benadrukt dat naast de financiering, zijn collega’s en hij ook ondernemers op andere manieren ondersteunen. Zo wijst hij op de rol als sparringpartner en op de mogelijkheid om het netwerk van Impuls Zeeland in te zetten. “We praten graag samen met ondernemers over hun innovatie en de opzet van de financiering, maar we kunnen daarnaast de juiste verbindingen leggen. Denk daarbij aan relevante samenwerkingspartners, maar ook aan toekomstige leveranciers of afnemers.”

Pitchen
Wie besluit een beroep te doen op een financiering via InnoGo! start met diverse gesprekken met Jordi en collega’s. “Daarbij zijn verschillende aandachtspunten van belang. We kijken onder andere naar de mens achter de ondernemer, we beoordelen de doelgroep en de marktkansen en houden de financiering tegen het licht. Natuurlijk vragen we ook de nodige documenten op. Staan deze seinen op groen, dan wordt de ondernemer uitgenodigd om te pitchen voor een onafhankelijke commissie, die onder andere bestaat uit ervaren ondernemers. Zij besluiten uiteindelijk of de gewenste lening verstrekt kan worden.”

Uiteenlopende innovaties
Jordi benadrukt dat de aanvragen zo breed kunnen zijn als het Zeeuwse mkb. “We hebben onder andere geïnvesteerd in de ontwikkeling van software, maar ook in kleine windmolens en een nieuwe toepassing voor de maritieme sector. We staan open voor alle innovatieve ideeën die Zeeuwse ondernemers en toekomstige ondernemers hebben.”

Meer weten?
Neem contact op met Jordi Suurmond, Investment Manager bij Impuls Zeeland.
M: + 31 (0)6  13 75 40 74
T: + 31 (0)118 - 72 49 00
E: jordisuurmond@impulszeeland.nl
Website: www.impulszeeland.nl 

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement