Kunnen we de bloemetjes buitenzetten?

Na het winterse weer van afgelopen weekend verwacht het KNMI dit weekend een recordwarmte met temperaturen die op zondag kunnen oplopen tot 19 graden. Echt lenteweer dus, en voor veel mensen het startsein om naar buiten, de tuin in te gaan! In die tuin is van alles te doen, vertelt  Sjacco Joziasse van Intratuin in Koudekerke. De tuin komt langzaam uit zijn winterslaap.

Wie in zijn tuin aan de slag wil, kan zeker de handen uit de mouwen steken:
- Borders schoonmaken; als er nog dode plantendelen aanwezig zijn, dan kunnen die afgeknipt worden
- Grassen snoeien
- Gazon verticuteren en mos weghalen
- De groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of de oprit verwijderen

Voorjaar in huis of in je tuin
Sjacco begrijpt dat we vooral de bloemetjes weer willen buiten zetten en gelukkig kan dat! Er zijn volop viooltjes en primula’s te koop die in de bloempotten en balkonbakken geplant kunnen worden. Ook de voorjaarsbloemen, zoals narcissen, hyacinten, blauwe druifjes en krokussen, zijn nu volop verkrijgbaar. Daarmee haal je het voorjaar in huis of in je tuin!

Planten in je tuin
Voor het planten van vaste planten in je tuin kan het nog iets te nat zijn. Kleigronden moeten wellicht nog iets langer droger (even geduld!), maar in zandgronden is het planten waarschijnlijk wel al mogelijk. Wie houdt van zomerbollen kan nu gaan planten! Denk aan de bollen voor kleurrijke dahlia’s of begonia’s. Die komen in juni kleurrijk naar boven! Hou wel de afstand in de gaten als je deze bloemetjes buitenzet! Zorg ervoor dat ze circa 2 cm onder de oppervlakte worden geplant zodat ze de warmte van de zon kunnen voelen. Bedek de knollen met de uitgegraven grond en giet er een flinke scheut water over zodat de wortels snel gaan groeien. Houd afstand! Plant de dahliaknollen ca. 40-50 cm van elkaar af en begoniaknollen 25 tot 30 centimeter.


Meer weten?
www.intratuinkoudekerke.nl

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement