Kunnen we de grens nog wel over?

Kunnen we de grens nog wel over? Die vraag krijgt Viola Bakker-de Kock en haar collega Eures-adviseurs regelmatig. Haar antwoord? Ja! Want voor grensarbeid tussen Nederland en België is en blijft de grens open.

Werken en werven over de grens is voor veel werkgevers en werknemers lastige materie. Zéker nu door de coronapandemie sprake is van een soort knipperlichtrelatie, waarbij de kleuren steeds verspringen van rood naar groen en oranje. Daarmee wordt de grens niet kleiner, integendeel. Viola merkt het direct als de grensperikelen en de diverse coronamaatregelen veel in het nieuws zijn. En dat terwijl al deze maatregelen geen invloed hebben op regulier woon-werkverkeer.

Gewoon de gres over
Medewerkers die actief zijn in cruciale beroepen kunnen met een speciaal vignet vrijwel ongehinderd de grens passeren. Andere medewerkers en studenten kunnen bij controle de grens oversteken met een geldige werkgeversverklaring of bewijs van studie. Testen, die noodzakelijk zijn voor reizigers, zijn niet van toepassing op grensverkeer tussen Nederland en België.

Vergroot je zoekregio
Kortom, de grens is in de grensstreek nog steeds eenvoudig te over te steken. Twijfel daarom niet om je zoekregio naar geschikte medewerkers te vergroten en schakel Eures in voor personeel aan de andere kant van de grens via werkenoverdegrens@uwv.nl. Dat is efficiënt en kosteloos. 

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement