Kunnen we de zeilen hijsen?

Zeilen betekent plezier beleven op het water. En dat is zeker tijdens deze coronapandemie geen overbodige luxe. Varen is overal in Nederland mogelijk, maar de Oosterschelde is dichtbij en is een prachtig en ontzettend gevarieerd vaargebied. Geniet van de vrijheid op het water en hou gepaste afstand ten opzichte van andere watersporters. 

Heb je een (zeil)boot? Maak deze dan tijdig klaar en zorg dat deze in de box ligt. Je kunt dan van wal zodra het weer het toelaat. Je schip klaarmaken betekent in de meeste gevallen de rompen poetsen en een nieuwe laag antifouling aanbrengen. Antifouling is een aangroeiwerende verf. Zo zorgt de antifouling ervoor dat (micro)organismen zich niet of slecht kunnen hechten aan de romp waardoor het onderwaterschip glad blijft en vrij van aangroei.

Jachtservice
Adrienne Vermin van Van der Rest Jachthavens in Kats en Wemeldinge legt uit dat booteigenaren dit allemaal zelf kunnen doen, maar dat zij dit ook uit handen kunnen nemen. Er staat een team van jachtservice medewerkers klaar om vrijwel alle mogelijke werkzaamheden aan een schip te verrichten. Dit is zeker ook voor Belgische booteigenaren een slimme optie. Zodra het weer en de coronamaatregelen het toelaten, kunnen zij dan direct zorgeloos de zeilen hijsen.

Getijde jachthavens direct aan de Oosterschelde
Volgens Adrienne is Van der Rest klaar om booteigenaren te ontvangen. Zo is in de Wemeldinge de binnenhaven volledig vernieuwd en zijn de steigers weer up to date. Zowel in Wemeldinge als in Kats zijn nog enkele ligplaatsen beschikbaar. Het voordeel van deze twee jachthavens is dat je rechtstreeks de Oosterschelde op kunt varen. Er gaat geen tijd verloren met wachten voor bruggen en sluizen, je bent direct op open water. Met de toenemende drukte op het Veesre Meer, vind je op de Oosterschelde nog steeds alle rust en ruimte voor een heerlijk ontspannen zeiltocht. Zeker nu de meivakantie door corona voor veel mensen in het water zal vallen, is een zeilboot een fantastisch alternatief voor drukke vakantievluchten naar een ver buitenland. De Oosterschelde is een veelzijdig water waar je letterlijk alle kanten op kunt gaan.

Meer weten over Van der Rest Jachthavens?
Kijk op www.vdrest.nl.

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement