Weekvraag

Kunnen we de zeilen hijsen?

Kunnen we de zeilen hijsen?

Zeilen betekent plezier beleven op het water. En dat is zeker tijdens deze coronapandemie geen overbodige luxe. Varen is

lees verder...
Pasen vieren met witte of bruine eieren?

Pasen vieren met witte of bruine eieren?

Tussen witte en bruine eieren zit nauwelijks verschil. Dat vertelt Léon Jansen van EKOZ Pluimvee vof in Schore. “Er word

lees verder...
Mijn werknemer heeft schulden, wat nu?

Mijn werknemer heeft schulden, wat nu?

Volgens onderzoek van het Nibud heeft 93% van de werkgevers in Nederland te maken met financiële problemen bij werknemer

lees verder...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

Kustmarathon 2021! Wat trekken we aan?

Ook gelezen? De Kustmarathon 2021 gaat door! Oktober aanstaande beleefd deze Zeeuwse marathon haar 18e editie. Misschien ben je erbij en maak je plannen om erbij te zijn. Trainen moet je natuurlijk zelf doen. Maar wat trek je aan? We vragen het Karin Bastian van Koole Sport in Middelburg.

Karin vertelt dat de keuze voor de juiste schoenen vanzelfsprekend heel belangrijk is. Vanwege de afstand en ook vanwege de wisselende ondergrond van asfalt en zand. “Het lijkt misschien slim om af te gaan op het advies van iemand anders, maar dat is het niet. Wat voor de buurvrouw geschikt is, is dat niet per se voor jou. Een goede loopanalyse maakt duidelijk wat bij jouw loopstijl past. Eigenlijk moet een schoen direct prettig zitten. Dus niet denken dat je er wel aan zult wennen, want geloof me, dat is niet zo.”

Goot genoeg
Belangrijk is volgens Karin ook om de juiste maat te kopen. Realiseer je daarbij dat je voeten bij een afstand van ruim 42 kilometer en hopelijk een najaarszonnetje warm worden. “Warme voeten worden wat langer en zwellen op. Vanzelfsprekend moet je hardloopschoen daarvoor de ruimte bieden, om blaren en ander ongemak te voorkomen.”

Compressiekousen
Tegenwoordig zie je ze steeds vaker voorbij komen: hardlopers met lange kousen. Een slimme keuze, volgens Karin en veel meer dan een ‘modedingetje’. “Deze kousen zorgen voor een betere doorbloeding en afvoer van de afvalstoffen.”

Draag gewassen kleding
het gebeurt volgens Karin regelmatig dat hardlopers een nieuw setje kleding klaar leggen voor de ‘grote dag’.  Logisch en superleuk om te doen, maar zij adviseert je om de kleding wel minimaal één keer te hebben gedragen en gewassen. “Het is belangrijk om er een keer in te lopen, zodat je weet hoe het zit en weet of er naadjes zijn die je dwars zitten. Check sowieso altijd even het weerbericht. Te warm of te koud gekleed starten, is niet goed. En ik denk dat iedereen inmiddels wel weet, dat katoen echt niet fijn is. Dat wordt nat en zwaar. Kies daarom altijd voor dry-fit.”

Schrijnen voorkomen
Soms wordt gebruikgemaakt van vaseline in de liezen en tepels om schrijnen van kleding te voorkomen. Er zijn ook speciale nippelpleisters te koop. “Mannen kiezen qua loopbroek steeds vaker voor een 2 in1 broekje. Je hebt dan het comfort van strakke wielrenbroek en de uitstraling van een losse hardloopbroek.”

Meer weten?
www.koolesport.nl
www.marathonzeeland.nl

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie