Auto van de week

Opel Mokka 1.7 CDTi Cosmo

2013
131pk (96KW)
Automaat
154665 km
Diesel
SUV

€ 11950,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Staar je niet blind op personeelstekort

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Het is druk, te druk. De opdrachten stapelen zich op en de werkdruk stijgt tot oncomfortabele hoogte, net als het ziekteverzuim. Extra personeel zou dé uitkomst bieden. Maar wat als nieuwe medewerkers niet te vinden zijn? Ben je dan gedoemd te mislukken? “Nee”, zegt organisatieadviseur Karin van Oosten van LEV.

“Personeelstekort is absoluut een probleem voor veel ondernemers, dat zal ik zeker niet ontkennen”, begint Karin, “maar nieuw personeel is niet de enige oplossing voor het verlagen van de werkdruk en het oplossen van achterstanden. Je kunt veel meer doen.”
Karin legt uit: “In normale tijden kabbelt alles binnen je organisatie lekker voort. Lopen processen niet optimaal, dan levert dat geen echte problemen op. Schiet de communicatie of taakduidelijkheid wat te kort, dan lost dat zichzelf wel weer op. Dat doet het niet in tijden van werkdruk. Dan wordt het ineens een probleem. Maar wel een probleem waar je wat aan kunt doen.”

Karin geeft ons 3 tips waar je aan kunt werken als je merkt dat het binnen jouw organisatie begint te knellen.

1.     Houd een MTO
Nu investeren in een medewerkerstevredenheidsonderzoek terwijl je medewerkers al op hun tandvlees lopen? Ja, juist nu! Een MTO hoeft niet veel tijd te kosten, maar levert inzichten van onschatbare waarde op. Je moet alleen wel de juiste vragen stellen.

2.     Richt je op performanceverbetering
Richt je op performanceverbetering binnen jouw organisatie. Kleine aanpassingen in processen, taken en bedrijfscultuur kunnen een enorme positieve flow veroorzaken in je organisatie. Een flow die extra energie en ruimte aan jouw bestaande medewerkers geeft.

3.     Maak gebruik van de SLIM-subsidie
Wanneer je investeert in ontwikkeling van je organisatie en medewerkers, kun je een aanvraag indienen voor de SLIM-subsidie. Je hebt hier twee keer per jaar de kans toe: een keer in het voorjaar en een keer in de herfst. Je kunt tot 80% van je investering vergoed krijgen.
Karin helpt je graag deze drie kansen te verzilveren. “Met LEV hebben we een kort en effectief MTO ontwikkeld dat direct de pijnpunten in de organisatie blootlegt. Met korte, impactvolle (performance) programma’s voeren we verbeteringen door. En met de aanvraag voor de SLIM-subsidie helpen we je ook graag. Kijk voor meer info op ondernemenmetlev.nl.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement