Innovatie en onderwijs

Internationale carrière als verandermanager start op HZ

Internationale carrière als verandermanager start op HZ

De HZ University of Applied Sciences start met ingang van het komende studiejaar met een nieuwe opleiding: Global Project & Change Management. Na Hogeschool Windesheim in Zwolle is de HZ daarmee de tweede hogeschool die een dergelijke opleiding aanbiedt.

Lees meer...
Smart Launch: Stageopdrachten op afstand

Smart Launch: Stageopdrachten op afstand

Smart Launch is een studentenbedrijf op Scalda. De deelnemende studenten werken op afstand voor uiteenlopende, regionale bedrijven. Het gaat onder andere om studenten Marketing en Communicatie, Juridisch-administratief dienstverlener, Bedrijfsadministrateur en Junior Accountmanager en Commercieel Medewerker. Heb je hulp nodig in jouw bedrijf? Wil je een project uitbesteden? Neem dan contact op met Smart Launch. 

Lees meer...
Creëer een deeltijdbaan voor een technische HZ student

Creëer een deeltijdbaan voor een technische HZ student

Welke Zeeuwse werkgevers grijpen deze kans? Bied een technische HZ-student een deeltijdbaan aan!

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

HR Netwerk Zeeland organiseert 11 mei een kennismakingsevent

HR Netwerk Zeeland organiseert 11 mei een kennismakingsevent

HR Netwerk Zeeland ging vorig jaar live met haar online kennis-platform om Zeeuwse HR- betrokkenen met elkaar te verbinden en kennis uit te wisselen. Inmiddels hebben al ruim 300 leden zich aangesloten. Daarom vindt de organisatie het tijd om die leden nader met elkaar te laten kennismaken, tijdens een speciaal HR Netwerk Zeeland-event op dinsdagmiddag 11 mei.

Lees meer...

Nieuwe sponsorovereenkomst met Het Goese Lyceum

Werk en Vakmanschap en Het Goese Lyceum in Goes hebben een nieuwe sponsorovereenkomst getekend. Dit is het logische vervolg van de jarenlange samenwerking tussen beide partijen. Belangrijk onderdeel van de overeenkomst is dat Werk en Vakmanschap werkkleding ter beschikking stelt aan alle vmbo-leerlingen in de richting PIE (Produceren, Installeren en Energie) en M&T (mobiliteit & transport). Maar Werk en Vakmanschap doet nog veel meer, vertelt vestigingsmanager Eric Riemens.

“We zijn gedurende het schooljaar regelmatig aanwezig”, aldus Eric. “Zo verzorgen we gastlessen en sollicitatietrainingen. Die training is relevant voor alle leerlingen die gaan solliciteren voor een baan, stage of weekendbaan. We nemen de meest basale regels met de leerlingen door, zoals op tijd komen en je op de juiste manier presenteren. Zo verschijnen de leerlingen goed voorbereid bij hun eerste sollicitatiegesprek.”

Talent in Techniek
Op de werkkleding die de leerlingen krijgen, staat in grote letters vermeld: Talent in Techniek. Daar heeft Werk en Vakmanschap nadrukkelijk oog voor. Eric vertelt dat er regelmatig leerlingen via Werk en Vakmanschap doorstromen naar een bbl-opleiding in de techniek. “De samenwerking met Pontes is belangrijk omdat we hiermee inhoud geven aan de doelstelling van de coöperatie Werk en Vakmanschap, namelijk het bevorderen van de instroom in de techniek. Gelijktijdig profiteren de lidbedrijven van Werk en Vakmanschap hiervan. We zitten namelijk dicht op de technische talenten van de toekomst. Het is fijn dat Pontes die meerwaarde ook ziet voor deze techniekleerlingen. Mike Weijmans bijvoorbeeld, sectorhoofd PIE, is erg enthousiast. Om die reden is deze sponsorovereenkomst voor iedereen goed; het mes snijdt nadrukkelijk aan twee kanten.” 

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie