Nieuwe sponsorovereenkomst met Het Goese Lyceum

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Werk en Vakmanschap en Het Goese Lyceum in Goes hebben een nieuwe sponsorovereenkomst getekend. Dit is het logische vervolg van de jarenlange samenwerking tussen beide partijen. Belangrijk onderdeel van de overeenkomst is dat Werk en Vakmanschap werkkleding ter beschikking stelt aan alle vmbo-leerlingen in de richting PIE (Produceren, Installeren en Energie) en M&T (mobiliteit & transport). Maar Werk en Vakmanschap doet nog veel meer, vertelt vestigingsmanager Eric Riemens.

“We zijn gedurende het schooljaar regelmatig aanwezig”, aldus Eric. “Zo verzorgen we gastlessen en sollicitatietrainingen. Die training is relevant voor alle leerlingen die gaan solliciteren voor een baan, stage of weekendbaan. We nemen de meest basale regels met de leerlingen door, zoals op tijd komen en je op de juiste manier presenteren. Zo verschijnen de leerlingen goed voorbereid bij hun eerste sollicitatiegesprek.”

Talent in Techniek
Op de werkkleding die de leerlingen krijgen, staat in grote letters vermeld: Talent in Techniek. Daar heeft Werk en Vakmanschap nadrukkelijk oog voor. Eric vertelt dat er regelmatig leerlingen via Werk en Vakmanschap doorstromen naar een bbl-opleiding in de techniek. “De samenwerking met Pontes is belangrijk omdat we hiermee inhoud geven aan de doelstelling van de coöperatie Werk en Vakmanschap, namelijk het bevorderen van de instroom in de techniek. Gelijktijdig profiteren de lidbedrijven van Werk en Vakmanschap hiervan. We zitten namelijk dicht op de technische talenten van de toekomst. Het is fijn dat Pontes die meerwaarde ook ziet voor deze techniekleerlingen. Mike Weijmans bijvoorbeeld, sectorhoofd PIE, is erg enthousiast. Om die reden is deze sponsorovereenkomst voor iedereen goed; het mes snijdt nadrukkelijk aan twee kanten.” 

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement