Sprekers TEDxUniversityCollegeRoosevelt zijn bekend

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

We zijn verheugd de sprekers bekend te maken voor het allereerste TEDxUniversityCollegeRoosevelt evenement in Zeeland en Middelburg. Elk van hen zal zijn of haar persoonlijk verhaal presenteren met betrekking tot het onderwerp van het evenement: Fight or Flight, Vechten of Vluchten. Dus wees erbij op 15 april om 13:00 in de Oostkerk in Middelburg. Tickets kunt u nog kopen via onze Social Media dus wees er snel bij!

Ten eerste, onze studenten sprekers:

Farkhunda Ayobi - Vluchtte uit Afghanistan, studeerde af aan een middelbare school in de Filippijnen en studeert nu aan de University College Roosevelt (UCR). Ze zal spreken over het lijden van vrouwen in Afghanistan en hoe we de normalisering hiervan kunnen voorkomen.

Sophie Raimondo Schmid - Gedefinieerd door haar jeugd in México City, heeft Sophie de wereld rondgereisd op een zoektocht een zinvol leven te leiden. Ze zal haar ervaringen uit Tanzania delen en eenvoudige stappen aanbieden die je kunt nemen om de routine te doorbreken en te genieten van het leven.

Paula Marquina Gurrea - Geboren in Quéretaro in México, ze is een veel bereisde en flink betrokken student en activist. In haar TEDx-talk zal Paula zich richten op de kwestie van seksueel geweld op Universiteiten en zal ze haar eigen raamwerk voorstellen voor de aanpak hiervan. Emma

Flaskgaard Andreasen – Uit Struer, Denemarken, biedt Emma een nieuw perspectief op wat we als vanzelfsprekend beschouwen. In deze lezing zal ze het idee van privilege opnieuw evalueren, met name hoe "alle levens die we niet leven" ons overweldigd maken, en wat we kunnen doen om ons tevreden te voelen.

Ten tweede, onze professor sprekers:

Jason Dinse – Afkomstig uit een privaatrechtelijke praktijk in de VS, doceert professor Dinse nu rechten aan de UCR. Zijn TEDx-talk zal gaan over het gebrek aan rechten dat gedetineerden krijgen om zichzelf te verdedigen, waardoor ze worden beroofd van de meest fundamentele vrijheid om te kunnen kiezen tussen Vechten of Vluchten.

Sanja Antonides - Professor Antonides heeft Cognitieve Wetenschap gestudeerd, doet hier onderzoek naar, en doceert hier nu over aan UCR. In haar TEDx-talk zal ze de Biologie en Psychologie achter het Vecht- of Vluchtinstinct uitleggen en de rol ervan in onze moderne samenleving beschrijven.

Tot slot, onze externe sprekers:

Liliane Geerling – Werkzaam bij de Delta Academy van de Hogeschool van Zeeland, biedt zij cruciale, maar minder bekende, perspectieven op klimaatverandering. Zij heeft inzicht opgedaan door over de hele wereld te werken. Leer meer over hoe het is om te leven in een zinkend Zeeland, en over hoe we onze waterwegen in het algemeen duurzaam kunnen beheren.

Philipp D. Keller – Succesvol in zaken, het leger en lokale politiek. Philipp stond tijdens zijn reizen voor veel uitdagingen. Hij zal waardevolle lessen geven over hoe te leiden, hoe om te gaan met stress en hoe je fouten kunt voorkomen die ontstaan uit het vertrouwen op het Vecht- of Vluchtinstinct.

Nicolas Castellon – Nicolas werkt in verschillende landen, organisaties en sectoren en is een expert op het gebied van cyberbeveiliging. Terwijl de digitale wereld steeds meer ingebed raakt in het alledaagse leven, lokt dit vecht- of vluchtreacties op. In zijn Ted-talk zal Nicolas uitleggen hoe men kalm kan blijven, zich kan aanpassen en veilig kan blijven in deze nieuwe digitale wereld.

The Barefoot Dutchman – Afkomstig uit Goes, heeft Anton Nootenboom wereldrecords gevestigd. Door op blote voeten naar het basiskamp van de Mount Everest te lopen en door 3019 km blootsvoets door Australië te lopen. Zijn missie, om het bewustzijn over de geestelijke gezondheid van mannen te vergroten. Wat allemaal begon toen hij in het leger diende, bracht hem er nu toe zijn verhaal te delen op onze TEDxUniversityCollegeRoosevelt conferentie.

Koop uw tickets nu!
We hopen dat deze "line-up" je net zo enthousiast maakt als wij! Volg ons op Instagram en Facebook voor meer informatie en links om kaartjes te bemachtigen (studenten € 8,70, alle anderen € 11,20). Je kunt ook de officiële TEDx-evenementpagina vinden op Eventbrite, of je kunt posters zoeken in de winkels van Middelburg. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via sociale media of via de mail ucrtedx@gmail.com. Tot ziens om 13:00 op 15 april in de Oostkerk!

Over TEDx
Bij een TEDx-evenement zorgen TED Talks-video’s en live sprekers samen voor een verdiepende discussies en verbinding. Deze evenementen dragen de merknaam TEDx, waarbij x staat voor ‘onafhankelijk georganiseerd TED-evenement’. De TED-conferentie biedt algemene richtlijnen voor het TEDx-programma, maar individuele TEDx-evenementen zijn zelf georganiseerd. (Onder voorbehoud van bepaalde regels en voorschriften.)

Over TED
TED is een non-profitorganisatie die zich toelegt op “Ideas Worth Spreading” (Ideeën die het waard zijn verspreid te worden), vaak in de vorm van korte toespraken van vooraanstaande denkers en doeners. Veel van deze TED talks worden gegeven op officiële TED-conferenties en duizenden onafhankelijk georganiseerde TEDx-evenementen over de hele wereld. Video’s van deze lezingen worden gratis beschikbaar gesteld op TED.com en andere platforms. Audioversies van TED Talks worden gepubliceerd op TED Talks Daily, beschikbaar op alle podcastplatforms. TED’s open en gratis initiatieven voor het verspreiden van ideeën omvatten TED.com, waar dagelijks nieuwe TED Talk-video’s worden geplaatst; TEDx, dat duizenden individuen en groepen licenties geeft om lokale, zelfgeorganiseerde evenementen in TED-stijl over de hele wereld te organiseren; het TED Fellows-programma, dat innovators van over de hele wereld selecteert om de impact van hun opmerkelijke projecten en activiteiten te vergroten; Het Audacious Project, dat kritische ideeën naar boven haalt en financiert die het potentieel hebben om miljoenen levens te beïnvloeden; TED Translators, dat de ondertiteling van TED Talks crowdsourcet, zodat grote ideeën zich over talen en grenzen kunnen verspreiden; en het educatieve initiatief TED-Ed. TED biedt ook TED@Work aan, een programma dat TED Talks opnieuw uitvindt voor leren op de werkplek. TED heeft ook een groeiende bibliotheek met originele podcasts.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement