Coaching

Maak werk van je debiteurenbeheer

Maak werk van je debiteurenbeheer

Tijdens deze coronacrisis ligt de focus bij veel bedrijven op financieel overleven. Daarbij is liquiditeit cruciaal: geld in kas of op de bankrekening. Daarmee kunnen salarissen, lopende kosten en de eigen crediteuren worden betaald. Ook in deze periode is een actief debiteurenbeheer daarom noodzakelijk.

Lees meer...
Kies voor een professionele (assurantie)tussenpersoon

Kies voor een professionele (assurantie)tussenpersoon

Het lijkt zo makkelijk: met alle online tools en digitale communicatiemiddelen zou je kunnen denken dat je je verzekeringen ook wel zelf kunt regelen. Niets is minder waar. Geen een bedrijf is hetzelfde en dus bestaat er niet zoiets als een 'standaard' verzekering voor bedrijven. Bedrijfsverzekeringen zijn daarom niet alleen maatwerk, maar vooral ook werk voor specialisten.

Lees meer...
Open Hiring: wie durft het aan?

Open Hiring: wie durft het aan?

Welke Zeeuwse ondernemer durft het aan? Iemand een baan aanbieden zonder eerst een sollicitatiegesprek te voeren. Gewoon de eerste die zich meldt, aannemen op je vacature. In Nederland gingen ongeveer 21 ondernemers je voor. Het is pas een begin, maar welke Zeeuwse ondernemer waagt de stap?

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

HR Netwerk Zeeland organiseert 11 mei een kennismakingsevent

HR Netwerk Zeeland organiseert 11 mei een kennismakingsevent

HR Netwerk Zeeland ging vorig jaar live met haar online kennis-platform om Zeeuwse HR- betrokkenen met elkaar te verbinden en kennis uit te wisselen. Inmiddels hebben al ruim 300 leden zich aangesloten. Daarom vindt de organisatie het tijd om die leden nader met elkaar te laten kennismaken, tijdens een speciaal HR Netwerk Zeeland-event op dinsdagmiddag 11 mei.

Lees meer...

Veel beeldschermgebruik? Neem pauzes!

Een gezonde kijk op je ogen houdt ze in goede conditie. Je kunt zelf veel doen om je ogen vitaal te houden. Door je goede zorgen verklein je de kans dat je later zichtproblemen krijgt. De eerste zes tot zeven levensjaren zijn bepalend voor de gezondheid van je ogen én voor het zicht dat je hebt als volwassene.

Wees er vroeg bij
Oogproblemen zoals scheelzien, een lui oog of staar komen veel voor. De oogpoli van ZorgSaam behandelt patiënten van alle leeftijden, van prematuur tot hoogbejaard. Meestal kom je via je huisarts of je opticien bij de oogarts terecht. Je kunt problemen vaak vroeg signaleren. Ga bijvoorbeeld naar de oogarts als je kind ‘knijpt’ met de ogen of als je ziet dat de ogen niet in dezelfde richting kijken. Als er een oogziekte in de familie is, of een flinke brilsterkte, is een vroege controle aan te raden.

Eet gezond
Bij ouderen is staar een veel voorkomend probleem. Herken de eerste tekenen, let op als je moeite krijgt met het zien van verkeersborden of mensen niet goed herkent van een afstandje. Ga ook naar de oogarts als je in een rechte lijn bochten ziet, bijvoorbeeld bij een deurpost. Als het oog ouder wordt, is er meer kans op netvliesaandoeningen. Door gezonde voeding, met groente, fruit en vette vis, houd je je ogen langer gezond. De oogarts schrijft soms ook voedingssupplementen voor.

Veel beeldschermgebruik? Neem pauzes!
Werk je veel met de computer of game je erop los? Een tip voor jong en oud: wissel 20 minuten schermgebruik af met 20 minuten ‘rust’ voor je ogen. Doe dan iets waarbij je ogen minder focussen op dichtbij. Dagelijks minstens twee uur buiten zijn -en dus meer in de verte te kijken- helpt ook om je ogen gezond te houden. Als de zon flink schijnt of als er felle weerkaatsing op sneeuw of water is, draag dan een goede zonnebril met uv-filter. Door dat van jongs af aan te doen, voorkom je oogschade.

Nog een laatste tip, voor make-updragers: maak je oogleden en je wimpers elke dag schoon. Zo houd je de poriën van je ooglidrand open en houd je je stralende blik!

Oogarts Ilham Kasmi bij ZorgSaam
www.zorgsaam.org

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie