Waarom op STAP gaan?

Met de STAP-subsidie kun je jezelf verder ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt versterken. Over een week is het weer zo ver! Op 1 juli om 10.00 uur kun je weer een STAP-budget aanvragen. Je kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing. Wees er op tijd bij! Want op=op.

De overheid wil dat je als werkende of werkzoekende kunt beslissen over jouw ontwikkeling tijdens jouw loopbaan. Zo heb je meer kansen om je baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. 

Opleiding bij een erkende STAP-opleider
In 2022 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar dat verdeeld wordt over 5 aanvraagtijdvakken. Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Het volgende aanvraagtijdvak zal vrijdag 1 juli 2022 om 10.00 uur opengesteld worden. Met het STAP-budget kun je een opleiding van een erkende STAP-opleider doen. Dat kan bijvoorbeeld een vakopleiding, training, of een mbo-, hbo-, of wo-programma of opleiding zijn. De overheid wil dat je als werkende of werkzoekende kunt beslissen over jouw ontwikkeling tijdens jouw loopbaan. Zo heb je meer kansen om je baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. 

Voordelen voor werkgevers
Met het STAP budget kunnen jouw werknemers makkelijker een opleiding volgen. Daardoor kun je hen mogelijk beter inzetten. Scholing kan veel voordelen hebben voor je bedrijf:

  • Het motiveert werknemers.
  • De kennis in je bedrijf neemt toe.
  • Medewerkers ervaren meer werkplezier.
  • Je kunt vacatures makkelijker intern opvullen.
  • Je kunt medewerkers langer boeien en binden.

Meer weten?
Kijk op de website van de rijksoverheid.


Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement