Waarom past 2ehands kleding zo goed?

Tweedehandskleding is hot. En terecht. Deze kleding past uitstekend in een bewuste en duurzame leefstijl. Wie gebruikte kleding vandaag de dag nog steeds verbindt met suf, stoffig en goedkoop gaat voorbij aan een wereldwijde trend. Marianne de Meulmeester van Zussies in Goes weet als geen ander dat 2ehands kleding in trek is. Haar winkel aan de Korte Kerkstraat in Goes is een walhalla voor mode-shoppers.

“Vroeger werd kleding gedragen tot het versleten was. Met de opkomst van de grote modeketens ontstond het begrip ‘fast fashion’. Fast fashion verwijst naar een consumptiecultuur: mensen kopen vaak en veel goedkope kleding, die ze slechts korte tijd dragen. Het is nauwelijks voor te stellen, maar er is inmiddels genoeg kleding om de komende zes generaties te kleden. Waar kledingmerken vroeger hoogstens twee collecties per jaar presenteerden, wisselt de keuze nu vrijwel wekelijks. Hierdoor draagt fast fashion op grote schaal bij aan milieuvervuiling, waterverspilling, CO2 uitstoot en de afvalberg. Veel mensen willen dit niet meer”, legt Marianne uit.

Leuk voor jezelf, goed voor het milieu
In haar winkel brengt zij het kledingaanbod van mensen samen met mensen die toe zijn aan iets nieuws. Op deze manier wordt kleding een tweede of derde leven gegund. Kleding van de kwalitatieve A-merken is qua stijl en kwaliteit zodanig op orde, dat dit ook zondermeer kan. “We selecteren de kleding en werken uitsluitend met de betere A-merken en bijzondere items. Alles wordt vooraf gecontroleerd: de kleding moet schoon en heel zijn en netjes gestreken. Natuurlijk is het voor de shoppers in onze winkel even wennen, want wat er hangt zijn vrijwel unieke items. Zomaar even een maatje groter of kleiner is er in mijn winkel niet bij. Dat maakt wel dat de tevredenheid enorm hoog is, als het mensen lukt een leuk item voor zich zelf te vinden. Het is echt bevredigend als je weet dat je iets leuks te pakken hebt en daarbij iets goed doet voor het milieu.”

Zin om bij Marianne te shoppen? Of heb je kleding die je graag een tweede of derde leven gunt? Neem eens een kijkje op www.zussiesgoes.nl of ga langs in de winkel.

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement