Wat doen die korfballers in de supermarkt?

Vakkenvullen! Wie bij de Jumbo Oostkapelle stapt, zal wellicht verbaasd opkijken. Zes zomerweken lang zorgen de leden, bestuursleden, vrijwilligers én ouders van de korfbalverenigingen Swift en ONDO dat de vakken gevuld zijn. Een slimme oplossing voor het tekort aan vakantiekrachten. Ondernemer Ton den Dikken bedacht deze constructie vorig jaar. Met zoveel succes dat hij dit jaar weer op deze manier de samenwerking zoekt. “Ik maak aan het einde van de zomer met veel plezier het afgesproken sponsorbedrag over.”

Ton den Dikken verhuisde acht jaar geleden naar Oostkapelle vanwege de supermarkt die hij had overgenomen. Zijn kinderen gingen met deze verhuizing akkoord op voorwaarde dat er een korfbalvereniging was. Gelukkig was die snel gevonden. Zij werden lid van ONDO. “Toen gevraagd werd of ik de nieuwe shirtsponsor wilde worden, heb ik direct gekozen voor het hoofdsponsorschap”, vertelt Ton lachend. “Natuurlijk wilde club daarna ook wel eens iets terug doen. Die kans deed zich voor toen we de supermarkt ombouwden naar Jumbo. Er stond een complete ombouwploeg klaar. Van het een kwam het ander.”

Zeeuwse zomerdrukte
Bij Jumbo Oostkapelle is het ’s zomers vaak vijf keer drukker dan buiten het seizoen. Aangezien ook de vaste krachten in die periode op vakantie willen, is het personeelstekort dan soms nijpend. Zo ontstond het idee om samen te werken met de ONDO: zij leveren mankracht, Ton biedt een sponsorbedrag. “Zo gezegd zo gedaan. Vorig jaar heeft ONDO vijf weken lang twee avonden per week geholpen met vakkenvullen. Vanwege dit succes is deze werkwijze dit jaar geprolongeerd.”

Enthousiaste vulteams
Omdat Ton dit jaar behoefte heeft aan mankracht op meer dan twee avonden, besloot hij ook korfbalvereniging Swift te benaderen. Op deze manier heeft hij nu gedurende zes weken vier avonden per week korfballers over de vloer. “Het is geweldig. Iedereen is even enthousiast. Beide teams hebben een vaste kern, die regelmatig komt. Verder zijn er af en toe wat ‘spelerswisselingen’. We houden bij hoeveel uur ze per vereniging werken. Aan het einde van het seizoen telt dit op naar een aardig sponsorbedrag. Voor de clubs is dat aan aantrekkelijke aanvulling op de clubkas.”

 Supermarkt den Dikken BV/Jumbo Oostkapelle
Dorpsstraat 20
4356 AJ Oostkapelle
T 0118-581654
E ton.dendikken@jumbo.com
www.jumbo.com/winkel/jumbo-oostkapelle-centrum

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement