Wat is eHerkenning?

Ben je ondernemer, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van eHerkenning. Vanaf 1 januari 2022 is het voor ondernemers namelijk alleen nog mogelijk om in te loggen bij de Belastingdienst via eHerkenning (dit geldt voor alle belastingmiddelen). Het oude ondernemersportaal van de Belastingdienst vervalt.

Met eHerkenning kun je veilig inloggen om online jouw zaken met de overheid te regelen. Op die manier weten organisaties zeker wie je zegt dat je bent én dat je mag doen wat je wilt doen. Daarnaast heb je de extra zekerheid dat de website waar je inlogt betrouwbaar en veilig is. Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie je kunt uitwisselen. Tot slot is eHerkenning persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan of te delen met anderen. Al deze extra zekerheden zorgen ervoor dat je veilig kunt inloggen. Het grote gemak is dat je met eHerkenning bij meerdere organisaties kunt inloggen. Het is dus niet meer nodig dat je voor elke partij aparte accounts en inlogcodes nodig hebt, maar je kunt dankzij eHerkenning met meerdere partijen zaken doen.

Vraag eHerkenning aan
Vraag deze eHerkenning tijdig aan. Misschien denk je dat je dit niet nodig zult hebben, maar de praktijk is anders. Ook voor het doorgeven van een bankrekeningnummer bij een teruggave, een verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto of voor aangiften en registraties voor de BTW is eHerkenning nodig. Bovendien, behalve voor de Belasting is eHerkenning ook bij UWV, pensioenfondsen en steeds meer overheidsdiensten verplicht om te kunnen inloggen.

Waar eHerkenning aanvragen?
Op de website van eHerkenning vind je alle noodzakelijke informatie en informatie over de stappen die je moet doorlopen om eHerkenning aan te vragen. Tip: Minimaal niveau 3 (eH3) is noodzakelijk voor diverse overheidsportalen, zoals dat van de Belastingdienst. Heb je al eHerkenning, maar is deze van een lager niveau? Upgrade deze dan naar niveau 3.

www.eherkenning.nl

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement