Auto van de week

Renault Twingo 0.9 TCe Dynamique Automaat

2016
90pk (66KW)
Automaat
8683 km
Benzine
Hatchback

€ 11945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

We maken duurzaam leven, wonen en werken bereikbaar

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“Kenmerkend voor ons bedrijf is dat we door jaren heen steeds in staat zijn geweest mee te bewegen met maatschappelijke en economische veranderingen. Het bedrijf startte in 1921 als constructiebedrijf. Bij de opkomst van aardgas in de jaren zestig kwam daar het installeren van cv-toestellen en leidingwerk bij. Begin jaren negentig werd een afdeling Elektra opgezet en we sprongen als één van de eerste installateurs in op de markt voor duurzame energie.”

Daniël Lodders, algemeen directeur van de Saman Groep, speelde zelf een belangrijke rol bij de keuze van het familiebedrijf voor duurzame energie. “Het bedrijf Saman werd begin jaren negentig overgenomen door mijn schoonfamilie, de familie Bin. Natuurlijk sprak ik regelmatig met mijn schoonvader over het bedrijf en de afzetmarkt. Toen ik in 2004 ging afstuderen aan de Rotterdam Business School besloot ik te onderzoeken hoe ik het bedrijf wat minder conjunctuur gevoelig kon maken. De eindconclusie was: inzetten op duurzame energie.”

Teamwork
Daniël, vormt samen met zijn zwagers Erik Kloet en Michiel Bin, de jongste generatie die binnen het familiebedrijf actief is. “Maar”, zegt Daniël, “het gaat vaak genoeg over de ondernemers. Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat we met een fantastisch team werken van inmiddels 300collega’s. Vanwege corona is het helaas nog niet gelukt ons eeuwfeest met hen te vieren. Onze inzet is nu om dat volgend jaar alsnog te doen.”

Duurzame energie
De keuze voor duurzame energie bracht aanvankelijk weinig teweeg. Gelukkig had Saman Groep een lange adem. Toen omstreeks 2010 de noodzakelijke energietransitie steeds nadrukkelijker in het nieuws kwam, had het bedrijf een technische en commerciële voorspong op veel van de concurrenten. “Wij willen duurzaam leven, wonen en werken bereikbaar maken. We zien dat er momenteel vooral een informatiebehoefte is. Veel mensen ervaren een doolhof aan informatie, waardoor ze geen enkele keuze durven maken. Woningbezitters, maar ook mkb-ondernemers, willen goed geïnformeerd worden om uiteindelijk een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Wij nemen die rol op ons en zorgen er ook nog eens voor dat duurzame oplossingen toegankelijk worden, bijvoorbeeld door financiering of huurinstallaties aan te bieden. Op deze manier hebben wij een fors marktaandeel in Zeeland en zien we mogelijkheden in Noord-Brabant en Zuid-Holland. Om die reden hebben we een vestiging in Breda en sinds kort ook in Oud-Beijerland.”

Superhelden
Angst, dat hij niet in de vraag vanuit deze regio’s kan voorzien, heeft hij niet. De krapte op de arbeidsmarkt voor technisch personeel is bij Saman Groep minder goed voelbaar. Reden? Mensen willen er graag werken. “Laatst noemde een collega ons bedrijf ‘een hippe start-up met de voordelen van een familiebedrijf’. Dat spreekt me aan. We zijn jong en dynamisch en hebben oog voor marktontwikkelingen. Gelijktijdig zijn we een familiebedrijf, waarbij we voor elkaar staan en voor elkaar gaan. Collega’s voelen dat. Voor de instroom van nieuwe mensen hebben we onder andere een eigen Saman Academie waar we jonge mensen de mogelijkheid bieden een mbo-diploma te behalen. En laten we eerlijk zijn, dit werk is relevant. We noemen onze collega’s graag superhelden. Zij leveren immers een wezenlijke bijdrage aan de energietransitie, de grootste maatschappelijke opgave van de komende decennia.”

Energie
Daniël zelf haalt veel energie uit de omgang met zijn collega’s. “Ik vind het uitdagend om met een team maatschappelijke impact te hebben en de energietransitie verder te brengen. Het is geweldig om mensen te laten bloeien. Jongeren die startten met de Saman Academie zijn nu volwassenen met een doel. De trots die zij uitstralen, geeft energie.”

www.samangroep.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement